LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Systrarna Kallurs verkliga relation – efter splittringen

26 apr, 2020 
Systrarna Kallur
Tvillingsystrarna Susanna "Sanna" Kallur och Jenny Kallur syntes ständigt vid varandras sida, både på löparbanan och i privatlivet.
Men 2011 togs ett beslut som orsakade stora förändringar mellan dem. Så här ser deras relationen ut idag!
Annons
Peter Forsberg om sorgen efter karriärenBrand logo
Peter Forsberg om sorgen efter karriären

Före detta häcklöpar-stjärnan Susanna “Sanna” Kallur, 39, aktuell i SVT:s Mästarnas mästare 2020. I programmet möts några av Sveriges främsta idrottsmän och idrottskvinnor i fysiska och psykiska utmaningar. Alla deltagare i programmet har två saker gemensamt – de har alla tagit medaljer inom sina respektive sporter och de har alla avslutat sina aktiva karriärer idrottsstjärnor.

I SVT-programmet får nu tittarna följa Sanna Kallurs fight för att vinna titeln som årets Mästarnas mästare. När Sanna inte är på TV-rutan kan följarna annars hänga med i henne liv på hennes sociala medier. Sanna har nämligen ett stort Instagram-konto där hon flitigt delar med sig om livet som tvåbarnsmamman och hur hennes aktiva livsstil ser ut idag.

Splittringen efter beslutet

För strax över tre år sedan bestämde sig Sanna Kallur för att lägga löparskorna på hyllan.

”Elitidrott innebär många uppoffringar, och det är inte bara jag som behöver göra dem. Hela stora familjen är med och pytsar in – och för att det ska vara värt det vill jag springa betydligt fortare. Och det kommer jag inte kunna göra med den träningsmängd jag klarar av”, skrev hon då i ett inlägg på Instagram.

Annons

Det är inte bara Sanna som varit en känd svensk häcklöperska på elitnivå med efternamnet Kallur, även hennes tvillingsyster Jenny Kallur, 39har en framgångsrik karriär bakom sig. Sanna och Jenny har alltid haft varandra vid sin sida eftersom att de tävlat i samma tävlingar och befunnit sig på samma platser.

Systrarna Kallur
Sanna och Jenny syntes alltid vid varandras sida. Här tävlar de i Friidrotts-SM i Norrtälje 2003. Foto: Maja Suslin / TT

Men plötsligt kom det en dag där Jenny och Sanna inte längre syntes till bredvid varandra på löparbanan. Jenny tvingades nämligen att lägga karriären på hyllan några år innan sin syster. Det var 2011 som Jenny tog beslutet att ge upp elitkarriären efter att drabbats av skador.

Återföreningen genom nya intresset

När även Sannas drabbades av skador och idrottskarriären var över för henne också hittade systrarna ett nytt gemensamma intresse. 2018 startade de tillsammans upp den populära podcasten Motionsklubben, där de vecka efter vecka pratar om motion och välmående.

Systrarna deltog även i Tjejvasan 2019 tillsammans. Där de tog sig runt på nästintill exakt samma tid. Susanna fick tiden 2 tim 29 min och Jenny fick tiden 2 tim 30 min. Så kanske kan det vara så att även längdskidåkningen blir systrarnas nästa stora gemensamma intresse.

Systrarna Kallur
Systrarna Kallur under Tjejvasan 2019. Foto: Patrik Österberg/TT

 

FOTO: Marie Ullnert/TT/Karin Törnblom/TT/Maja Suslin/TT

Annons