TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Systern Inger Sjöblom om bråket med Maritta Söderström

14 sep, 2020 
Linnea Lundgren
Inger Sjöblom
Gunnel Hyvönen och Maritta Söderström har vunnit tv-tittarnas hjärtan genom sin medverkan i långköraren Ullared.
Men efter att Maritta i en intervju med Hänt pratat om bråket med lillasystern Inger ryter hon nu ifrån.
– Hon ska inte hålla på och måla upp sig som att hon är så bra. För det är hon inte, säger Inger till Hänt.
Annons

Efter att inte ha pratat med varandra på flera år bryter nu Inger Sjöblom tystnaden om relationen till systrarna Maritta och Gunnel.

Maritta Söderström och Gunnel Hyvönen
Maritta Söderström och Gunnel Hyvönen har blivit tittarfavoriter i samband med sin medverkan i Ullared.

Det är få som kunnat undgå systrarna Maritta och Gunnels framgångar. Genom sina roliga inslag i tv-programmet Ullared har de gjort succé och klipp från programmet har delats miljontals gånger på sociala medier. Men Gunnel och Maritta är inte de enda barnen i syskonskaran om fem. Även Gunnels enäggstvilling Laila och lillasyster Inger tillhör familjen.

I en intervju med Hänt berättade dock Maritta att hon inte haft någon kontakt med sin yngsta syster sedan 1996 då deras pappa plötsligt gick ur tiden. Enligt Maritta är det en arvstvist som ligger bakom splittringen med systern.

Annons

– Henne pratar jag inte med sörru. Hon ska inte tro att hon kan komma och gå som hon vill. Vi har inte pratat sen 1996 när vår pappa dog. Det handlar om en arvstvist och vi kommer inte ha någon kontakt framåt heller, sa Maritta då.

Uttalandet gjorde systern Inger att både upprörd och förvånad. Efter att artikeln publicerats öppnar hon nu upp sig för Hänt och svarar på Marittas kritik.

– Jag förstår inte vad hon menar med att säga så. Det är ett påhopp. Jag tycker inte att hon borde prata om mig överhuvudtaget i media. Maritta och Gunnel får vara med i media hur mycket de vill men jag är inte intresserad. Jag vill inte ha något med det där att göra överhuvudtaget, säger Ingela och fortsätter:

– Sen har hon flera gånger pratat om oss i intervjuer där hon får oss att framstå som totalt empatilösa människor. Det är inte kul när hon försöker svartmåla oss och framstå som en så bra person. Men det är hon inte.

Annons

Ingelas ord om bråket med Maritta

Inger har tidigare jobbat som kassörska hemma i Hofors där hon är bosatt. Eftersom Maritta sedan över ett decennium tillbaka bor i Katrineholm var det ofta hon som fick frågor när Gunnel och Maritta syntes i TV.

– När programmen har sänts och det har skrivits rubriker har jag ibland känt att jag inte vill gå till jobbet eftersom jag tycker det är jobbigt. För det är ju mig alla kommer till med alla frågor.

Trots att Maritta och Inger sedan länge är ovänner, där Ingela bland annat menar att Maritta aktivt undviker henne då de råkar stöta på varandra på stan, så berättar Inger att de en gång stått varandra väldigt nära.

– Innan allt det här var det Maritta och jag stod varandra närmst. Jag har ställt upp otroligt mycket på henne och hennes familj. Därför blir jag väldigt förvånad när hon uttrycker sig på det här sättet.

Men vad var det som fick er att bli så osams? 

Annons

– Det är så mycket som ligger bakom det här och det har pågått i så många år. Det fanns ett testamente som inte uppfyllde hennes önskan. Då blev det en brytning där. Men jag tycker att man kan bete sig som vuxna människor ändå. Innan dess umgicks vi jättemycket och jag står även otroligt nära hennes barn. Till och med så att jag bodde hos henne i Katrineholm under en period. Då jobbade hon skift och jag brukade lämna hennes äldsta pojke hos dagmamman när hon var tvungen att vara på jobbet.

“Man väljer inte sina syskon”

Trots att Inger kommit till freds med att inte ha Maritta i sitt liv längre menar hon att hon hade önskat att de kunde umgås som ”vuxna människor” vid större familjetillställningar.

– Folk tror ju att dem spelar när de är med på TV. Men de är ju såhär dem är. Jag skulle kunna prata med både Gunnel och Maritta eftersom det här blir jobbigt för omgivningen också.

Tror du att ni någonsin kommer att kunna prata med varandra igen? 

Annons

– Nej, Maritta har ju sagt att hon aldrig mer kommer att prata med mig. Och jag tror inte heller att det kommer bli så. Hon är precis sådär bestämd som hon kan bli. Sen är det ju så, man kan välja sina vänner men sina syskon väljer man faktiskt inte. Jag är glad att jag i alla fall har kontakt med barnen.

Är det en sorg för dig? 

– Jag brukar säga som så, att jag kan leva både med och utan det här.

Sorgen efter brodern

Förutom systrarna Maritta, Laila, Gunnel och Inger ingår även deras halvbror Bertil till skaran av syskon. Men under förra året fick Ingela ett sorgebesked när hon fick veta att brodern avlidit vid en ålder av 82 år.

– Han gick bort på mammas födelsedag och det gick väldigt fort. Vi stod varandra otroligt nära och jag åkte ofta för att hälsa på honom. Tidigare, för länge sen, brukade det vara både jag och Maritta som åkte till honom. Men det var många år sedan nu, säger Inger och fortsätter:

– Jag hann inte ner innan han dog. Så det är klart, det har varit väldigt tufft.

Hänt har sökt Maritta men ännu inte fått något svar. 

FOTO: Privat/TT

Annons