Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Swedish House Mafia avslöjar – därför återförenas de nu

22 okt, 2018 
Malin Ljung
Swedish House MAfia återförenas 2019
Swedish House Mafia återförenas! Fem år efter avskedet har de både gjort ny musik – och bokat in sin första konsert.
Annons

Fem år har gått sedan Swedish House Mafia tog farväl av fansen med en sista spelning i Miami under Ultra Music Festival. Innan det hade trion Axel “Axwell” Hedfors, Steve Angello och Sebastian Ingrosso haft hela tre fullsatta avskedskonserter i Friends Arena i Stockholm.

Men säg det uppbrott som varar för evigt – under måndagsförmiddagen kallade den forna supergruppen till presskonferens i Stockholm och meddelade att de återförenas.

– Vi spelar på Tele2 arena 4 maj 2019, säger Steve Angello.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Egentligen har de redan återförenats en gång efter uppbrottet. I mars 2018 överraskade de fansen med att gå upp på scenen under Ultra Music Festival i Miami, och det var där och då de tog beslutet om att återuppta gruppen.

Malin Ljung [12:50 PM]

– Det var fantastiskt, det var ingen som visste. Det var spännande för oss. Vi blev spännande och allt blev spännande och det var kaos. Det var som att ingen tid hade gått, berättar Axwell under presskonferensen.

Annons

Trion befinner sig redan i studion och spelar in nytt material. Något som Steve Angello bekräftade för Sydsvenskan tidigare  år.

– Alla detaljer är inte satta, men 2019 är vi tillbaka, har han sagt.

Swedish House Mafia bildades redan 2005 och slog igenom stort 2010 då de fick till en dundersuccé med singeln One. De kommande åren hyllades de som världen bästa dj-grupp och fick ta emot mängder av priser.

2012 meddelade de plötsligt att de skulle splittras och den sista låten de släppte var Don’t you worry child.

Swedish House Mafias enda bekräftade spelning i skrivande stund är i Tele 2 arena i Stockholm den 4 maj. Biljetter släpps lördag den 27 oktober klockan 12.00. 

FOTO: TT

Annons