Artikeln innehåller reklamlänkar

Swedish House Mafia avslöjar – därför återförenas de nu

Swedish House MAfia återförenas 2019

Swedish House Mafia återförenas! Fem år efter avskedet har de både gjort ny musik – och bokat in sin första konsert.

Fem år har gått sedan Swedish House Mafia tog farväl av fansen med en sista spelning i Miami under Ultra Music Festival. Innan det hade trion Axel “Axwell” Hedfors, Steve Angello och Sebastian Ingrosso haft hela tre fullsatta avskedskonserter i Friends Arena i Stockholm.

Men säg det uppbrott som varar för evigt – under måndagsförmiddagen kallade den forna supergruppen till presskonferens i Stockholm och meddelade att de återförenas.

– Vi spelar på Tele2 arena 4 maj 2019, säger Steve Angello.

De har alla fortsatt som solo-dj:s efter Swedish House Mafias avslut, men de senaste veckorna har de alla hintat om att en återförening kunde vara på tapeten.
– Vi var skyldiga våra fans att köra. Och oss själva. Varför vi slutade var att vi ville prova nya grejer och nu har det gått så lång tid att vi tycker att det är kul igen, säger Axel ”Axwell” Hedfors.

Egentligen har de redan återförenats en gång efter uppbrottet. I mars 2018 överraskade de fansen med att gå upp på scenen under Ultra Music Festival i Miami, och det var där och då de tog beslutet om att återuppta gruppen.

Malin Ljung [12:50 PM]

Annons: Köp utvalda rosa favoriter i vår shop – stöd Bröstcancerförbundet! (länk till Aller media shop)

– Det var fantastiskt, det var ingen som visste. Det var spännande för oss. Vi blev spännande och allt blev spännande och det var kaos. Det var som att ingen tid hade gått, berättar Axwell under presskonferensen.

Trion befinner sig redan i studion och spelar in nytt material. Något som Steve Angello bekräftade för Sydsvenskan tidigare  år.

– Alla detaljer är inte satta, men 2019 är vi tillbaka, har han sagt.

Swedish House Mafia bildades redan 2005 och slog igenom stort 2010 då de fick till en dundersuccé med singeln One. De kommande åren hyllades de som världen bästa dj-grupp och fick ta emot mängder av priser.

2012 meddelade de plötsligt att de skulle splittras och den sista låten de släppte var Don’t you worry child.

Swedish House Mafias enda bekräftade spelning i skrivande stund är i Tele 2 arena i Stockholm den 4 maj. Biljetter släpps lördag den 27 oktober klockan 12.00. 

LÄS OCKSÅ: Efter skilsmässoryktet – Isabel Adrian om kriserna med Steve Angello

LÄS OCKSÅ: Steve Angello bryter tystnaden om Avicii: ”Han var min vän”

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN