TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

SVT:s svar på Dolly style-skaparens kritik mot dokumentären

07 mar, 2019 
AvAgnethe Alm
SVT svarar på kritiken som Emma Nors riktat efter dokumentären Dolly style-fabriken.
I ett långt inlägg bemötte Dolly style-skaparen Emma Nors kritiken som riktats mot henne i SVT-dokumentären Dolly style-fabriken. Samtidigt röt hon ifrån mot SVT då hon menade att de vinklat filmen grovt. Nu svarar SVT på skaparens kritik.
Annons

SVT-dokumentären Dolly style-fabriken har släppts i tre delar på SVT play och har den senaste tiden blivit mycket omtalad. I dokumentären filmas forna Dolly style-medlemmar som berättar om tiden då de var medlemmar i popgruppen. Stark kritik riktas mot Dolly styles skapare – Emma Nors och Palle Hammarlund.

Under fem år har totalt fem medlemmar lämnat popgruppen. I Dolly style-fabriken vittnar de före detta deltagarna om bland annat viktkrav, utfrysning och förbud mot feminism inom gruppen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Dokumentärens första del släpptes den 17 februari, och samma dag bemötte de nuvarande Dolly style-medlemmarna filmen i ett inlägg på Instagram.

Vi har sett dokumentären och tycker det är jääätttetråkigt hur den framstår. Syftet med dokumentären var något HELT annat från början och vi är så besvikna över hur den nu blivit”, skrev Dolly style.

Skaparens rasar mot SVT

Även popgruppens skapare, Emma Nors, valde då att svara på kritiken som kommit fram i den första delen.

Annons

”Jag vill med kraft dementera att jag någonsin skulle ha uttalat mig nedlåtande angående deras vikt eller på annat sätt missbrukat min position som ledare för konceptet Dolly Style”, skrev hon då på Facebook.

Efter att alla tre delar av Dolly style-fabriken släppts skrev Emma Nors ännu ett långt inlägg på Facebook, där hon återigen bemötte kritiken. I den långa texten riktade hon skarp kritik mot SVT, som enligt skickade materialet under tiden Dolly style skulle ställa upp i Melodifestivalen 2019. Hon skrev också att hon tyckte att filmen var grovt vinklad.

”Det var naivt av mig att öppna Palles och mitt hem för filmteamet när de sa att de ville göra en dokumentär om mig som kvinna och entreprenör i musikbranschen. När jag fick se det färdiga resultatet (två dagar innan det skulle sändas) var jag för upptagen med Melodifestivalen för att hinna kommentera. Då hade jag också förstått att de kan klippa ihop vad som helst av mina svar”, skrev Emma Nors.

Annons

SVT:s svar efter orden

I ett mejl till Hänt svarar nu dokumentärfilmens producent, Carolina Jemsby, på Dolly style-skaparens kritik.

”Vi har skildrat en popgrupp som har stort inflytande på en ung publik. Kortdokumentärerna är en berättelse och granskning inifrån ett skapat musikkoncept, ett intressant och spännande fenomen, berättad genom skaparna själva och de tidigare medlemmarna. Emma Nors har haft en stående inbjudan men valt att varken ta del av, eller bemöta innehållet och vi har också nekats intervjuer med de nuvarande medlemmarna” skriver Carolina Jemsby i mejlet.

FOTO: TT/Peter Wixtrom, SVT

Annons