LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarnas ilska mot SVT efter frågan i Så ska det låta: "Dåligt"

15 jan, 2018 
Lina Arvidsson
I söndagens avsnitt av lekprogrammet "Så ska det låta" ställdes en fråga som orsakade kritikstorm mot SVT. Anledningen är att läkaren Jenny Sylwan sa att båtbenet sitter i foten, utan att förtydliga att det även finns i handen.
Annons

Så ska det låta” hade i söndags med gästerna Håkan Hemlin, Sofia Pekkari, Nassim Al Fakir och Wiktoria I slutet av programmet dök det upp en fråga om kroppen. Det var Jenny Sylwan, husläkare på S:t Eriks vårdcentral som frågade var båtbenet sitter.

Håkan ”Nordman” Hemlin svarade “i foten” och fick rätt för sitt svar.

– Foten är rätt svar, säger Jenny Sylwan i programmet, skriver Aftonbladet.

Nu är det flera tittare som reagerat över frågan och svaret. Anledningen är att det finns ett båtben även i handen, något tittarna tycker att läkaren borde ha tagit upp.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I sociala medier kritiseras nu SVT.

“Det finns både ett båtben i foten och ett i handleden, men dåligt att inte påpeka detta under programmet”, skriver en upprörd tittare.

“Har anatomin ändrats av SVT??? När jag bröt båtbenet satt det i handleden!”, skriver en annan.

Även SVT tycker att man borde ha förtydligat detta.

“Båtbenet finns både i handleden och i fotleden. Men vi borde varit tydligare med det i programmet, att båtbenet även finns i handleden”, skriver Ebba Adielsson, projektledare för ”Så ska det låta”, i ett sms till Aftonbladet.

FOTO: SVT

Annons