SVT:s ödesbesked om Allt för Sverige 2020

SVT:s ödesbesked om Allt för Sverige

Det blir ingen ny säsong av Allt för Sverige i sommar.
Det uppger nu SVT själva på sin hemsida.
– Det går inte att resa och vi har en massa amerikaner som skulle komma hit, säger Haida Jamshidi som är exekutiv producent på SVT i pressmeddelandet.

I flera års tid har programmet Allt för Sverige gjort succé på SVT. Under programmets gång har tittarna fått följa tio amerikaner runt i Sverige på deras jakt efter att hitta sina svenska rötter. Vinnaren av programmet får tillslut träffa sina svenska släktingar.

Men den pandemi som pågår i världen har ställt till det rejält för inspelningarna av den nya säsongen. Tidigare har det varit känt att programmet tvingats pausa inspelningar men nu uppger SVT att man inte kommer att kunna genomföra inspelningarna alls. Det blir alltså ingen säsong av Allt för Sverige i år.

– Det går inte att resa och vi har en massa amerikaner som skulle komma hit. I programmet besöker vi ju dessutom många svenskar, allt känns helt enkelt för osäkert nu, säger Haida Jamshidi som är exekutiv producent på SVT i ett pressmeddelande.

Framtidsbeskedet från SVT

Planen för programmets framtid uppger SVT är att deltagarna som var planerade att medverka i årets säsong, som skulle spelats in nu i sommar, istället får medverka i nästa säsong. 

– Bästa beslutet är att bara skjuta det till nästa år så hoppas vi det ser bättre ut i världen då, säger Haida Jamshidi

Programmet som leds av Anders Lundin har tidigare vunnit flertal priser. År 2017 vann Allt för Sverige Kristallen för Årets dokusåpa och året innan vann SVT en Emmy i kategorin non-scripted entertainment för säsongen 2015. 

Tv-programmens stora ändringar

Det är inte bara inspelningarna av Allt för Sverige som påverkas av coronaviruset. Enligt Dagens media sätter nämligen coronaviruset spridning i världen även käppar i hjulet för den kommande säsongen av TV4:s Robinson. Årets säsong spelades in på Fiji men enligt uppgifter till sajten påstås det att den kommande säsongen fått byta inspelningsplats till Sverige. De ska redan ha börjat leta efter inspelningsplatser på hemmaplan, uppgav Dagens media under förra veckan. Detta är dock inte uppgifter som TV4 valt att bekräfta.

FOTO: TT/SVT