LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

SVT:s nya beslut för programledarna: ”Kan inte göra det”

23 feb, 2019 
AvStina Dahlgren
Programledarna för Melodifestivalen och Christer Björkman
SVT vill inte göra om samma misstag som förra året. Nu berättar Christer Björkman om det nya beslutet med programledarna för Melodifestivalen.
Annons

Eric Saade, 28, Marika Carlsson, 45, Kodjo Akolor, 37, och Sarah Dawn Finer, 37, är de som leder Melodifestivalen 2019. SVT har från början varit förtegna om vem eller vilka som kommer leda vilken deltävling. Endast i den allra första deltävlingen i Göteborg har hela kvartetten varit på plats.

Under veckorna spekuleras det i vilka som kommer att leda just den lördagens deltävling, och det är först på torsdagen som de dyker upp för samlad press i den aktuella staden.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Christer Björkman, exekutiv producent för Melodifestivalen, förklarar varför SVT väljer att hålla programledarna hemliga in i det sista.

– Vi har en grundregel i det här programmet, och det är att vi kan göra vad vi vill, men vi kan inte göra det vi gjorde förra året, säger han.

SVT vill ha kvar spänningen i Melodifestivalen

Han förklarar att de, precis som efter varje år, gjorde en analys efter fjolårets program då David Lindgren ensam ledde programmet. De pratade då om vad som varit bra och vad som varit mindre bra.

Annons

– Om man då ska säga att något var dåligt med det så är det att du blir begränsad direkt efter första programmet, då vet alla vad det är de ska få i kommande program. Om man inte är speciellt förtjust i tävlingen så kan man säga ”ja men då väntar jag till finalen”. Den situationen ville vi inte ha i år, säger Christer Björkman.

Han berättar att de istället vill hålla kvar en spänning så länge som möjligt och jobbar hårt för att hålla kvar både den och tv-tittarna.

Är det lite roligt att retas och hålla det hemligt?

– Ja det är det, det är jätteroligt, säger Christer Björkman och skrattar.

FOTO: TT

Annons