LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Wiktoria får tävla i Mello-finalen – trots regelbrottet

04 feb, 2019 
AvAgnethe Alm
Wiktoria riskerade att bli diskvalificerad från Melodifestivalen. Nu beslutar SVT att hon får fortsätta tävla trots missen.
Wiktorias låt ”Not with me” riskerade att diskas från Melodifestivalen efter att den av misstag släppts på Spotify. Nu har SVT bestämt att Wiktoria trots missödet får tävla i finalen på Friends arena den 9 mars.
Annons

Det blev en känslosam kväll för Wiktoria Johansson, 22, under lördagens deltävling i Melodifestivalen 2019 i Göteborg. Efter en genrepetition där känslorna tog överhand tvingades hon hålla allting i schack när hon ställde sig på scenen under tävlingskvällen.

Men visst gick det bra. När kvällen var över stod det klart att Wiktoria tagit sig direkt till final tillsammans med artistkollegan Mohombi, 32.

Men framgången var nära på att få ett olyckligt slut då Wiktoria plötsligt riskerade att bli diskvalificerad. Under måndagen rapporterade Dagens Nyheter om att hennes låt släppts på Spotify och att hon på grund av det kunde bli diskad. Att som finalist släppa sin låt på Spotify innan alla finalister blivit klara bryter nämligen mot regelboken.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det har uppstått ett tekniskt fel och låten har släppts av misstag. Vi jobbar just nu på alla möjliga sätt för att få ner den så snabbt som möjligt och är i kontakt med Spotify, säger Wiktorias skivbolagsrepresentant Nellie Sörman på Sony Music till tidningen.

Annons

Nellie Sörman förklarade vidare att låten gått upp för release av misstag, då skivbolaget inte satt den som det. Någonting hade blivit fel och låten togs bort från streamingtjänsten under måndagseftermiddagen.

Så resonerar SVT

Enligt informationen om låten på Spotify hade Wiktorias låt ”Not with me” legat ute sedan den 2 februari, vilket enligt Nellie Sörman på Sony Music inte stämmer.

I ett mejl till Dagens Nyheter förklarar hon att låten endast kom ut i två timmar och att skivbolaget agerade direkt när de fick veta vad som hade hänt. I dagsläget vet skivbolaget inte vad problemet berodde på, men det fortsätter utredas internt.

”Med direkthjälp av Spotifykontotet i New York som agerade blixtsnabbt fick vi ner låten ner ganska omgående. Vi vet inte exakt hur många som har hunnit lyssna på låten men med tanke på den korta tiden den hann vara uppe så handlar det om väldigt få”, skriver Nellie Sörman i ett mejl till DN.

Men Wiktoria klarar sig och får tävla i finalen trots missödet. Efter ett möte på måndagskvällen står det nu klart att SVT inte kommer att diska henne.

”Efter samtal med Sony Music anser vi att det inte funnits någon avsikt att sprida låten på Spotify. Vi anser inte att skadan är sådan att vi behöver vidta någon åtgärd”, skriver Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen på SVT, i ett mejl till tidningen.

FOTO: TT/Robin Lorentz-Allard, TT/Eero Hannukainen

Annons