TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

SVT varnade barn för intervjun med Bruce Jenner – möttes av kritikstorm

30 apr, 2015 
AvElisabeth Andersson
När SVT Play sände dokumentären om Bruce Jenners könskorrigering försåg de den med varningsstämpel. Nu tar kanalen tillbaka varningen – efter massiv kritik från tittare.
Annons

I tisdags sände SVT Play den uppmärksammade dokumentären där Bruce Jenner talar ut om sin könskorrigering för tv-profilen Diane Sawyer. Men när intervjun, som sänds på SVT 1 i kväll, publicerades på SVT Play märktes den med en varning om att innehållet var olämpligt för barn.

Detta orsakade kritikstorm på sociala medier.

Obegripligt att @svtplay har gett Sawyers intervju med Bruce Jenner status “Olämpligt för barn”, skrev till exempel Fredrik Stengarn på Twitter.

Bruce Jenner talade ut om sin väg till att bli kvinna. Foto: Stella Pictures
Bruce Jenner talade ut om sin väg till att bli kvinna. Foto: Stella Pictures

Efter att hans inlägg blivit retweetat av Fredrik Wikingsson blev det mycket uppmärksammat och på onsdagsmorgonen meddelade SVT att de tagit bort varningen.

– Folk har missförstått varningen som transfobisk. Det var inte alls vår mening och jag hade inte tänkt tanken att det kunde tolkas så. Jag är jätteledsen, det här var det sista jag ville, säger Mikael Östby, programchef på SVT Fakta, till Göteborgs-Posten.

SVT förklarar också varningstexten med att det i dokumentären förekommer starka scener med hatbrott.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons