SVT-tittarnas tårar efter händelsen i Melodifestivalen

Kodjo Akolor överraskade sin mamma Grace med Johnny Logan i Melodifestivalen 2019.

Inte ett öga var torrt efter Kodjos överraskning till sin mamma i Andra chansen. Ut på Melodifestivalens scen klev Eurovision-vinnaren Johnny Logan och sjöng hiten Hold me now.

I kvällens Andra chansen i SVT:s Melodifestivalen tog programledaren Kodjo Akolor, 37, chansen att överraska sin mamma mitt under direktsändningen. När artisterna uppträtt och det var dags för mellanakt gick Kodjo ner till sin mamma i publiken och berättade om hur stort mello-fan hon är och har varit så länge Kodjo kan minnas.

Annons: Känns ditt hår torrt och slitet? Hos Hårkontroll hittar du allt du behöver för att skapa ditt drömsvall!

– För mig är det väldigt speciellt att få göra Melodifestivalen eftersom du kanske är Sveriges största och mest trogna Melodifestivalen-fan. Så pass till den milda grad att när jag och min bror var så fick vi liksom inte titta på programmet för att vi ”störde”, sa Kodjo i sändningen och fortsatte:

– Så när jag berättade för dig att jag skulle få det här uppdraget så hade hon faktiskt bara ett råd till mig och det var: ”Var du än gör, sjung inte ensam”.

Publiken skrattade när Kodjo satte sig ner på knä framför sin mamma för att sjunga hennes favoritlåt från Eurovision song contest 1987 – Hold me now med Johnny Logan.

Eurovision-vinnarens stora överraskning

Det dröjde inte länge innan tårarna rann ner för Kodjos mammas kinder, men fler tårar skulle det bli. Ut på scen klev självaste Johnny Logan själv och sjöng klart låten. Kodjos fina överraskning till sin mamma fick tårarna att rinna även hemma i tv-sofforna.

”Melodifestivalen blev just tårfestivalen”, skriver en SVT-tittare på Twitter.

Och tittaren är inte ensam om att gråta:

”Alltså…Kodjo med sin mamma….lustigt att nån började skala lök här precis när detta sker…”.

”Okej detta var faktiskt snyftfint, inte ett dugg cringe. Kodjos mamma”.

”Så himla fint jag tror jag dör. Mr Logan och Kodjo och en av de bästa låtarna i Eurovisions historia”.

Som avslutning av framträdandet gick Johnny Logan ner i publiken och letade upp Kodjo Akolors mamma, för att ge henne en kram. Och tårarna fortsatte strömma ner för hennes kinder.

LÄS MER: Därför ber SVT om ursäkt – efter tittarnas ilska mot mello

LÄS MER: Så gick det sen för Mello-stjärnorna

FOTO: SVT

SENASTE NYTT!