ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

SVT-profilen i allvarlig motorcykelolycka – ersätts i Go'kväll

04 okt, 2022 
Angelica Hedlund
Charles Thulin
GO'KVÄLL
Go'kväll-profilen Beppe Starbrink har råkat ut för en olycka. Nu tvingas han till sjukskrivning hösten ut och det står nu klart vem som tar över hans plats i SVT-succén.
Annons
5 udda fakta du vill veta om Melodifestivalens nya programledare Jesper RönndahlBrand logo
5 udda fakta du vill veta om Melodifestivalens nya programledare Jesper Rönndahl

Beppe Starbrink, 56, är en av Sveriges mest populära programledare och i flera år har han varit ansiktet utåt för SVT-succén Go'kväll. Nu är det dock dags att ställa in sig på att se mindre av honom i rutan framöver.

Det var för två veckor sedan som Beppe var ute och körde motorcykel när han skulle bromsa in för ett rödljus. Han fick vattenplaning vilket resulterade i att han fick hela motorcykeln över sig.

Enligt Aftonbladet tvingades han till operation redan dagen efter olyckan och det ska ha rört sig om ett komplicerat benbrott.

Hon ersätter Beppe Starbrink i Go'kväll

Nu är det sjukskrivning och rehabilitering som väntar för SVT-sjärnan, vilket betyder att han inte kommer kunna jobba med Go'kväll, som är i full gång med en ny säsong.

Annons

I ett pressmeddelande skriver SVT att programledaren troligtvis blir borta till mitten av december. Han ersätts av ingen annan än Frida Wengberg, som är programledare för Sverige idag.

– Det känns jätteroligt även om det förstås blir stora skor att fylla som vikarie för Beppe. Jag har jobbat som nyhetsjournalist i många år och ser fram emot att få göra längre intervjuer och möta spännande gäster tillsammans med ”Go´kväll”-publiken under hösten, säger Frida Wengberg i ett pressmeddelande.

Beppe Starbrinks egna ord om olyckan

När Hänt når Beppe berättar han om det läskiga som inträffat och operationen.

”Mår efter omständigheterna bra. Trasigt ben men det läker. Kommer bli återställd men blir sjukskriven ett tag för att läka å träna upp benet igen.”, skriver han i ett meddelande till Hänt och fortsätter:

”Skulle bromsa inför ett rödljus, det regnade vilket gjorde vägbanan hal. Fick vattenplaning och slog runt med mc:n över mig så benet skadades rätt rejält. Opererades 5 timmar dagen efter då benet lagades med ståltråd å titanplattor. Tur det finns skickliga kirurger.”

FOTO: SVT

Annons