SVT-profilerna i storbråk efter hånet: "Känner mig kränkt"

SVT-profilerna i storbråk efter hånet: "Känner mig kränkt"

Rickard Olsson hånade SVT-kollegan Hanna Persson i sitt program "Vem vet mest". Nu rasar hon mot orden – och riktar skarp kritik i sina sociala medier. "Är mycket kränkt av Rickard Olssons diss mot mig", skriver hon på Instagram.

Det är på Instagram som SVT-programledaren och bloggaren Hanna “Hanapee” Persson, 29, går till angrepp mot tv-kollegan Rickard Olsson, 50. I ett inlägg har hon publicerat en video från Rickards program “Vem vet mest”, där det ställs en fråga om henne som lyder “Var intervjuade bloggaren Hanna Persson internetkändisar i en serie på SVT Play: i badkaret, på gymmet eller i köket?”.

Den tävlande kan inte svaret på frågan och gissar fel, varpå Rickard Olsson inför de tolv deltagarna i studion säger:

– Det var i badkaret. Men det är väldigt svårt, för det var ju ungefär så många som är här i salongen idag som såg programmet.

Kommentaren har fått Hanna Persson att se rött. På Instagram ryter hon nu ifrån mot programledarens påhopp.

“Så länge inte 2 miljoner teens gömde sig i salongen tror jag man kan anklaga Rickard Olsson för faktafel”, skriver hon och fortsätter i sin Instastory:

“Är mycket kränkt av Rickard Olssons diss mot mig här.”

I flera klipp på Instastory visar hon sedan upp antalet visningar på avsnitten av sin serie – som är allt från ett par hundratusen till 1,5 miljoner – och i kommentarsfältet riktar nu också både kända och okända följare också hård kritik mot Rickard Olsson.

”Omg vilken skymf”, skriver William Spetz, 21, också han SVT-programledare som bland annat lett Melodifestivalen.

“Mediegeniet Rickard Olsson visar sin avund i sitt 100% dynamiklösa frågesportprogram”, skriver “Paradise hotel”-profilen Hampus Marcussen, 24.

”Såg också och reagerade på den härliga manliga förminskningen. Ofräscht”, skriver en annan följare.

Nu har också Rickard Olsson själv gett sig in i kommentarsfältet. Till Hanna Persson och alla de upprörda följarna svarar han på kritiken och menar att han syftade på att de tävlande i “Vem vet mest”-studion inte var i rätt ålder för att känna till hennes program.

”Hahaha!! Inte direkt i den målgruppen!”, skriver han i försvar.

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN