LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

SVT-profilens rädsla efter cancerbehandlingen: Då tänker jag på döden igen

14 jan, 2018 
AvLotta Gray
Det har gått sex år sedan hon drabbades av mardrömmen. Men nu berättar Katarina Hultling om vägen tillbaka efter cancern.
Annons

Katarina Hultling, 63, är en av våra mest etablerade sportankare och har levererat sport i SVT under drygt 30 år, men 2011 gick hon till TV4 för att kommentera curling. När hon för sex år sedan drabbades av bröstcancer bestämde hon sig för att öppet berätta om sin resa i hopp om att hjälpa och stötta andra.

Responsen var enorm, och efter att ha avslutat behandlingarna mår hon nu bättre än någonsin och ser positivt på framtiden.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag är ju färdigbehandlad, går inte på några kontroller förutom om jag själv ber om att få göra någon och jag känner mig frisk och mår bättre än någonsin. Men så fort någon går bort i cancer går jag ner mig, då börjar man tänka på döden igen.

Hon är ambassadör för CancerRhehabFonden, som verkar för att människor med cancer ska kunna komma tillbaka efter diagnos, och vill slå ett slag för vikten av att få återhämta sig och vill berätta hur eftersatt vården efter sjukdom är.

– Först nu börjar man förstå och prata om viktig rehabiliteringen är. Cancern sätter sig ju i knoppen, inte bara i kroppen, och man behöver stöd för att återgå till jobb och det vanliga livet.

Foto: IBL, Youtube

Annons