SVT-profilen om beslutet att ha med sina barn i offentligheten

SVT-profilen om beslutet att ha med sina barn i offentligheten

Karriären blomstrar för SVT-profilen Malin Olsson.
Men det är inte bara Malin som syns i offentligheten – det gör även hennes barn.
I podcasten TV-fabriken berättar Malin om beslutet att ha med dottern Blanka på jobbet.
Tre saker du vill veta om Malin Olsson
0:50

Efter reklamen: Tre saker du vill veta om Malin Olsson

(0:50)

Slå på ljud

SVT-profilen Malin Olsson, 40, är en folkkär programledare. Vi har sett henne i flera populära program genom åren och några som hon är mest känd för är barnprogrammet Sommarlov och succéprogrammet Vem bor här?

Det är inte bara karriären som går på räls för programledaren. Familjelivet går minst lika bra och idag består hennes familj av sambon Simon Peyron, 29, och döttrarna Blanka, 5, och Hedda, 1.

Malin Olsson om känslorna kring att vara tvåbarnsmamma

Malin har tidigare öppnat upp sig i en intervju med Hemtrevligt om familjelivet och hur fantastisk det är att vara tvåbarnsmamma – men också krävande.

– Att vara mamma är ju otroligt krävande och jag fick nog en mindre chock när Blanka föddes. Jag hade svårt att inse att mitt liv inte kunde fortgå som vanligt när det fanns ett barn med i bilden, säger hon.

När Blanka var mindre så tyckte hon att det var jobbigt att dela sin mamma med andra barn som ställde massor av frågor om barnprogrammen som Malin är programledare för. Eftersom hon inte kunde förstå att alla ville ha en del av henne. Men nu några år senare är dottern istället stolt över sin mammas karriär

– Ja, nu händer det att hon går fram till andra i lekparken och berättar för dem att Malin i Sommarlov är hennes mamma, säger Malin och skrattar.

Malin Olsson om beslutet att ha med sina barn i offentligheten

Men det är inte bara Malin som får synas i offentligheten. Dottern Blanka har också fått tagit del av rampljuset. I programmet Malins vlogg på SVT Play fick vi ta del av Malins liv och hur familjelivet rullar på för hennes sambo Simon och döttrarna.

När Malin gästade Fredrik Ralstrands podcast TV-fabriken berättade programledaren att vloggen på SVT Play är den minsta saken hon har gjort – men i den fick hon verkligen visa vem hon är som person.

– Det är inte så många tv-program som man kan visa sin fulla potential och vara personlig, säger hon i avsnittet.

I vloggen fick vi följa Malins liv på hemmaplan och i vissa avsnitt fick vi även skymta dottern Blanka. När Malin får frågan om varför hon har valde att ha med Blanka svarar hon:

– Det var ju en vlogg som handlade om mig, men också där min familj bor. Jag tänker att jag som Blankas mamma inte skulle göra något som blev dåligt för henne, säger Malin och fortsätter:

– Vill hon inte va med då tänker jag självklart inte tvinga henne till och göra det, säger hon.

FOTO: Mattias Ankrah MAN/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN