SVT-profilen Magnus stöttas efter hatet: "Gör jävligt ont"

Magnus Bergquist är en av de mest frispråkiga deltagarna i årets "Gift vid första ögonkastet" på SVT. Efter att han började synas i tv får han mycket hat riktat mot sig.

Han sökte till SVT:s dejtingprogram “Gift vid första ögonkastet” för att finna kärleken, men Magnus Bergquist, 32, träffade inte bara sin fru Sofia Lundblad, 31, han mötte också hat. På sin Facebookprofil skriver han öppenhjärtigt:

– Trodde inte att människor orkar att hata så mycket som de gör. Hat direkt mot mig som människa. Människa som de dömer utan att känna mig. Det gör faktiskt jävligt ont i mig att läsa om hur tjock jag är. Hur jag är en spädgris. Att jag är en jättebebis utan känslor. Att jag är ful. Äcklig. Inte värd ett skit. Att jag är en nolla. Att jag inte borde leva. Att min mamma borde skämmas. Att jag är en typisk kvinnomisshandlare. Det gör jävligt ont.

Sofia Lundblad och Magnus Bergquist gifte sig i höstas utan att de träffats förut.

“Gift vid första ögonkastet” sändes i Sverige för första gången 2014. Programmet går ut på att deltagarna gifter sig med varandra första gången de träffas, men det har fått mycket kritik från tidigare deltagare som inte tycker att SVT gett dem tillräckligt stöd efter programmets slut. Flera vittnar om att de mått psykiskt dåligt och de har sjukskrivit sig från sina arbeten.

Efter att Magnus Bergquist lade ut sin Facebookstatus fick han istället ta emot många fina kommentarer från sina följare.

– Kärleken är större än allt. Igår blev jag överväldigad av massa fina ord som berörde mig ända in i hjärtroten. Att så många människor tog sig tid för att hylla och trösta mig och smutskasta hat. Idag är jag stark. För att ni har gett mig energi. Ni har gett mig kärlek. Tack för att ni är ni. Tack för att jag privilegierad att ha er runt omkring mig i mitt liv. Jag älskar er. Tack, skriver Magnus Bergquist.

LÄS OCKSÅ: Efter kritiken – SVT:s ändring i ”Gift vid första ögonkastet”

LÄS OCKSÅ: David och Victoria Beckham har i smyg gift sig – igen

Foto: SVT