LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

SVT-profilen Janne Josefssons tårar – avslöjar sanningen bakom skilsmässan: "Det är sorgligt"

02 maj, 2018 
Malin Ljung
För 1,5 år sedan var skilsmässan ett faktum mellan Janne Josefsson och hustrun Helena. Men det är först nu berättar varför, och om kärleken som idag är starkare än någonsin.
Annons
Intervju: Tess Merkel om äktenskapet med Kenny – efter skilsmässobeskedetBrand logo
Intervju: Tess Merkel om äktenskapet med Kenny – efter skilsmässobeskedet

För 1,5 år sedan gick SVT-profilen Janne Josefsson, 65, känd från Uppdrag granskning, skilda vägar med hustrun Helena Josefsson, 49. De hade då varit gifta i tre år, men sedan skilsmässan har de varit förtegna om orsaken till uppbrottet.

I tisdagens avsnitt av TV3:s Parneviks gästade både Janne Josefsson och exfrun familjen Parneviks och de öppnade då upp om hur deras relation ser ut idag, efter att de brutit upp sitt äktenskap.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi är absolut vänner i dag. Vi är varandras stora kärlek, sen blev det så att vi skilde oss och vad de berodde på har ju ingen att göra med egentligen. Men det är sorgligt, men vi tycker om varandra och är vänner, säger Janne Josefsson.

Exfrun Helena Josefsson, även hon journalist på SVT, avslöjar att de försökt lappa ihop sin relation och blivit tillsammans efter skilsmässan.

– Kärleken är lika stark som den alltid har varit om inte starkare. Men just det där att få ihop det är inte så lätt alla gånger. Det här att vi båda har häftigt temperament och svårt att ge oss, säger Helena.

Annons

Janne Josefsson har varit gift tidigare, men det är just kärleken till Helena som han beskriver som den starkaste. Och det märks att det är ett känsligt ämne för SVT-profilen att prata om då han får tårar i ögonen när han öppnar upp sitt hjärta.

– Ja, hur är det med kärleken. Jag har ju flera äktenskap bakom mig men jag är ju kär i Helena, så är det, säger en tårögd Janne Josefsson.

I en intervju med Expressen efter inspelningen i Florida berättar Janne Josefsson varför de inte tidigare talat om sitt uppbrott. Samtidigt visste de redan innan att frågorna om skilsmässan skulle komma upp.

– Vi måste ju berätta om skilsmässan men då måste vi ju också berätta att vi tycker om varandra, säger han och fortsätter:

– Det är klart att det känns märkligt. Jag är ju inte van att prata om saker som ligger en så väldigt nära inom den intima sfären.

FOTO: Stella, TV3

Annons