ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

SVT-profilen Dusan Umicevic kritiseras efter uttalandet: ”Bullshit”

17 apr, 2023 
Daniel Sörensen
SVT-profilen Dusan Umicevic kritiseras efter uttalandet: ”Bullshit”
SVT:s programledare och hockeyprofil Dusan Umicevic har fått kritik efter sitt tips inför den hockeyallsvenska finalserien.
Modo-backen David Bernhardt har reagerat på kommentaren.
– Det är bullshit. Vet inte varför han skriver så, säger han till Sportbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Henrik Lundqvist: ”Man har haft lite flyt kanske”Brand logo
Henrik Lundqvist: ”Man har haft lite flyt kanske”

Modo och Djurgården möts i den hockeyallsvenska finalserien – ett av lagen kommer att få en plats i nästa års upplaga av SHL.

Ångermanlänningar har kopplat ett grepp om platsen eftersom de vann den första matchen (bäst av 7 gäller) med 2-1.

Mycket av förhandssnacket handlade om en individuell spelare – och hans bakgrund.

”Är Djurgårdare i grunden”

Modo-backen David Bernhardt, 25, som varit en av lagets bästa spelare under säsongen, kommer ursprungligen från Älvsjö i södra Stockholm. I ungdomsåren representerade han både Huddinge och Djurgården. Han har även spelat för Dif i SHL. Att han tillhört laget – som han nu möter i en helt avgörande finalserie – i sju år har hamnat i fokus inför säsongsavslutningen.

David Bernhardt i Modo-dressen.
David Bernhardt i Modo-dressen.

En av de som kommenterat Bernhardt och indirekt ifrågasatt hans känslor för motståndarlaget är SVT-ankaret och hockeyexperten Dusan Umicevic, 39. På Hockeyallsvenskan.se har 50 kända profiler fått tippa finalserien. Umicevic skriver att han tror stenhårt på att Djurgården återvänder till SHL och om David Bernhardt skriver han följande:

Annons

Modos bästa spelare är också Djurgårdare i grunden. David Bernhardt. Som dessutom har ett säkrat kontrakt i SHL nästa säsong oavsett hur det går”.

Det sistnämnda syftar på ryktena om att Bernhardt kommer att skriva på för Timrå om Modo skulle misslyckas att ta sig till SHL. Om hans nuvarande klubb vinner serien kommer han däremot att stanna.

Dusan Umicevic var en av programledarna på Tidernas hockeygala, där bland annat Börje Salming hyllades.
Dusan Umicevic var en av programledarna på Tidernas hockeygala på SVT, där bland annat Börje Salming hyllades.

Ger Umicevic kritik för kommentaren

På Twitter har folk uppmärksammat Umicevics kommentar och menar att han ifrågasätter spelarens lojalitet mot sin nuvarande arbetsgivare. När spelaren i fråga pratar med Sportbladet efter söndagens seger är han inte förstår varför SVT-profilen yttrar sig så.

– Han skrev att Djurgården skulle vinna lätt över oss och att jag var djurgårdare. Det är bara bullshit. Vet inte varför han skriver så, säger David Bernhardt.

Den 25-årige backen är tydlig med att det är Modo som gäller. Allt annat är bara trams.

– Jag ger allt för Modo och ska vinna med Modo. Ja, jag spelade för Djurgården under några säsonger och bryr mig om Djurgården och gick på matcherna med mina juniorkamrater. Men nu tillhör jag Modo och krigar för dom. Har Modo att tacka för så mycket, säger Bernhardt till tidningen.

FOTO: Maja Suslin/TT, Mickan Palmqvist/Aftonbladet/TT, Johan Dali/TT

Annons