SVT-profilen Carolina Neurath skiljer sig från maken Niclas Engsäll

carolina

Programledaren Carolina Neurath och maken Niclas Engsäll gifte sig 2017.
Nu går paret skilda vägar.
Carolina Gynning berättar om nya kärleken: ”Äventyrlig”
Slå på ljud

TV-profilen Carolina Neurath har en minst sagt framgångsrik journalistkarriär bakom sig och har under sina år som aktuell vunnit priser som både Guldspaden och Stora Journalistpriset. Men förutom att ha jobbat som reporter och redaktör på olika redaktioner runt om i landet är hon även programledare för Morgonstudion i SVT och författaren bakom fem böcker, varav en av de är supersuccén Fartblinda.

Sedan tre år tillbaka är den prisbelönta journalisten gift med Niclas Engsäll, och tillsammans med honom även två barn. Men trots att deras historia började fint har det idag blivit klart att kärlekssagan nu har nått sitt slut.

Har två barn tillsammans

Carolina och Niclas träffades via en gemensam vän och förlovade sig år 2014. Tre år senare gifte de sig i en kyrka utanför Tomelilla för att sedan festa vidare i en gård på Österlen. För sex år sedan fick de deras första gemensamma dotter Judith, och i juli förra sommaren kunde de meddela att deras andra dotter Esther även hade kommit till jorden. För Aftonbladet berättade Carolina då om känslorna kring att bli tvåbarnsmamma:

– Det blir kul med en till lilltjej i familjen. Vi är två föräldrar som båda har krävande jobb men nu tyckte vi ändå det passade bra med en till liten bebis.

Men trots det extra jobb som kommer med fler barn verkar livet som tvåbarnsmamma ändå varit helt okej för programledaren.

– Innan du får barn får du höra så mycket negativt om att du aldrig mer kommer att få sova. Vår dotter har sovit om nätterna sedan hon var liten, vilket jag är tacksam för. För mig har det också varit en filosofi att jag inte anpassar hela mitt liv efter henne, utan hon får hänga med och hon har blivit världens mest sociala och roliga unge. Själv var jag skitjobbig som barn. Jag hade extremt mycket energi och det har i och för sig Judith också en dos av, berättade hon i Expressen.

Det var i ett inlägg på Instagram som de avslöjade den stora nyheten att deras andra dotter var född, och i kommentarsfältet var det många som gratulerade till babylyckan. Bland annat influencern Anitha Clemence, tv-profilen Annika Jankell och sportjournalisten Karin Frick kommenterade alla röda hjärtan.

Paret skiljer sig

Men nu har det blivit klart att deras kärlekshistoria slutar här. Det var under kvällen som Expressen meddelade att paret enligt handlingar som inkom till Stockholms tingsrätt under tisdagen har ansökt om skilsmässa.

Hänt har sökt Carolina Neurath. 

FOTO: TT/Karin Törnblom/TT/Olle Sporrong

LÄS OCKSÅ: SVT:s besked om Carolina Neurath efter hånet mot Jenny Strömstedt

LÄS OCKSÅ: SVT-profilen Carolina Neuraths lycka – har blivit mamma

FRÅN FÖRSTASIDAN