TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

SVT-profil tvingas bort från rutan – onanerade på gym

24 jan, 2018 
Lina Arvidsson
En SVT-programledare har publicerat amatörporr på en blogg, där han bland annat syns onanera offentligt. Nu tas programledaren bort från rutan. – Vad det får för konsekvenser är för tidigt att säga, säger SVT:s presschef Camilla Hagert.
Annons

En SVT-profil stängs av från sitt jobb som programledare för kanalen efter det har kommit fram att mannen gör egna amatörporr-filmer som han delat på en blogg. I filmerna onanerar mannen och har sex med andra. I flera av filmerna onanerar mannen offentligt, bland annat på ett gym där en annan person som tränar syns i bakgrunden.

Enligt Aftonbladet finns filmerna på en blogg där rörligt material på mannen lagts till under ett par års tid. Bloggen har även ett Twitterkonto med runt 15 000 följare. SVT-profilen syns också ta “poppers” ett läkemedelsklassat preparat som kan inhaleras för att öka sexuell njutning.

SVT:s presschef Camilla Hagert menar att SVT tar mycket allvarligt på situationen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi har fått information om saken och utifrån det vi vet i dag så blir det problematiskt för medarbetaren att fortsätta i sin publika roll, säger Camilla Hagert till Aftonbladet.

Hon menar också att det är för tidigt att säga huruvida mannen får jobba kvar på SVT eller inte, men att han just nu inte syns i tv. SVT har också varit i kontakt med programledaren för att diskutera situationen.

– Vi kommer att fortsätta ha samtal med personen och vad det får för konsekvenser är för tidigt att säga. Vi kan inte säga så mycket mer, säger Camilla Hagert.

Annons