LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

SVT om beslutet att sända Moraeus med mera med Lill-Babs

31 jul, 2020 
Lill-Babbs
Ikväll sänder SVT reprisen av det avsnitt av Moraeus med mera där Barbro ”Lill-Babs” Svensson är en av gästerna.
Nu avslöjar kanalen sanningen om beslutet att sända programmet.
Annons
Kristin kaspersenBrand logo
Kristin kaspersen

För strax över två år sedan gick Barbro ”Lill-Babs” Svensson bort i sviterna av cancer. Den folkkära artisten fyllde 80 år knappt en månad innan hennes bortgång. I samband med födelsedagen bestämde sig Lill-Babs döttrar, Monica Svensson, 65, Kristin Kaspersen, 50, och Malin Berghagen, 54, för att de inte ville berätta om mammans hälsotillstånd i medierna.

– Vi sa för sig att hon hade hjärtproblem, vilket fanns i botten också, men vi berättade inte om cancern, sa Kristin när hon gästade podcasten Sårbar och superstark tidigare i sommar.

Kristin talar öppet och ofta om saknaden efter sin mamma. På årsdagen av hennes död delade programledaren med sig av en kärleksfull text på Instagram.

Den saknad jag känner är vacker, den är stor, den är närvarande, den är intensiv, den är mjuk, den är evig precis som min kärlek till dig!”, skrev hon då.

Kristin Kaspersens känslosamma resa

I sommar har Kristin Kaspersen varit på en resa runtom i Sverige. Hon har då bland annat besökt Gotland, på grund av sin mamma.

Annons

”Jag valde att åka till Gotland, delvis för att besöka den plats mamma var på när de spelade in ”Så mycket bättre” men också för att resa runt lite och för att till helgen landa hos en av mina bästa vänner några dagar”, skrev hon på Instagram då.

Lill-Babs var med i den allra första säsongen av Så mycket bättre, som den senaste månaden har sänts i repris på TV4. Att ta sig an utmaningar och uppleva nya äventyr är någonting Lill-Babs och dottern hade gemensamt.

”En gåva mamma gav mig. Så det ska jag fortsätta med”, skrev Kristin efter resan.

Lill-Babs i kvällens Moraeus med mera

Det är inte bara i Så mycket bättre som tittarna får se Lill-Babs i rutan. Ikväll sänder SVT nämligen ett avsnitt av Moraeus med mera från 2011 där den folkkära artisten är en av gästerna. Även Louise Hansson, Siw Malmqvist och Andreas Johnsson syns i programmet.

Att reprisen visas på tv är någonting som Lill-Babs döttrar är införstådda med. För Hänt avslöjar SVT nu att de har fått familjens godkännande och därefter beslutet sig för att sända just detta avsnitt av Moraeus med mera.

– Vi har varit i kontakt med familjen och de har inte några som helst problem med att vi sänder programmet, säger Thomas Hall, är planeringschef på SVT, till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons