SVT:s Carina Bergfeldt har fått barn

Carina Bergfeldt

Carina Bergfeldt har fått barn. Mitt i kärleksyran under Alla hjärtans dag födde hon en liten pojke.

Det är på sociala medier som SVT-profilen Carina Bergfeldt, 39, delar med sig av lyckan:

“Gav en del av mitt hjärta till en ny herre på denna Alla Hjärtans Dag.”, skriver hon på Facebook.

Carina har gjort en kometkarriär på SVT och är i en uppskattad och populär USA-korrespondent. Vanligtvis ser vi henne då hon rapporterar direkt från Vita huset eller skogsbränderna i Kalifornien. Men på senaste tiden har hon även blivit känd för att tala öppet och ärligt om kampen att bli gravid tillsammans med maken Jesper Zølk. 

Nästan två år av misslyckade försök, misslyckad IVF, misslyckad inseminering, hormoner och sprutor och östrogen och annat elände, och till sist, en liten person som genom ett mirakel bestämde sig för att bli till på naturlig väg”, skrev hon på Instagram då fått det efterlängtade plusset på stickan.

Föddes för tidigt

Och nu har alltså det lilla miraklet kommit. En liten pojke föddes under fredagen på Södra sjukhusets BB. Trots att Carina i sina inlägg på Instagram och Facebook skriver om lyckan efter förlossningen berättar hon också om att sonen är för tidigt född.

“Han är född lite för tidigt, han har lite svårt med andningen, men han har varit omringad av fantastisk personal sedan första minuten av sitt liv.”, skriver hon.

Och visst ser det ut som en frisk och glad liten pojke som ligger mellan sin mamma och pappa på den bild som tv-profilen väljer att dela med sig av till sina följare.

Vill skicka kärlek

Tidigare har Carina riktat stark kritik emot människors stora nyfikenhet kring andra personers  förmåga eller vilja till att skaffa barn.

Ge fan i att fråga, även om det kryper i dig av nyfikenhet. Du har ingen aning om vad folk kan ha gått igenom som de kanske inte vill dela med just dig.”, skrev hon då på Instagram.

I sitt Instagraminlägg passade hon även på att sprida lite kärlek till alla andra som kämpar för att bli gravida och påminner om att de inte är ensamma.

FOTO: TT/Instagram