SVT ber om ursäkt till Madde efter Lundins elaka ord

SVT backar och ber prinsessan Madeleine och Chris O'Neill om ursäkt efter Anders Lundins elaka hån i "Allt för Sverige".

I söndagens avsnitt av “Allt för Sverige” pekade programledaren Anders Lundin ut prinsessan Madeleines make Chris O’Neill som ett misstänkt troll. Detta i momentet där han föreläste om svensk folktro för de amerikanska deltagarna.

Annons:
Ring och prata gratis med killar och män på 020 – 900 444 – helt anonymt – dygnet runt!

Programledaren sa att svenska troll gärna söker sig till kvinnor och då särskilt prinsessor, och tog då upp Madeleines äktenskap som exempel.

– Hon är gift med en kille och vi är inte helt säkra ännu. Han är väldigt rik och har ett smörigt leende så vi vet inte. Vi hoppas på det bästa.

Aftonbladet har i efterhand varit i kontakt med SVT hävdar att Anders Lundin skriver sina egna manus, och hans ord om kungafamiljen ska ha varit ett skämt.

– Det han säger gör han ju med glimten i ögat. Vi menar ju verkligen inget illa. Och om det är någon som säger att de tar illa vid sig ber vi såklart om ursäkt, säger Haida Jamshidi, projektledare för programmet, till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Carl Philips nya stil – se bilderna på hans förändring

LÄS OCKSÅ: Hovets svar efter TV4-profilens elaka påhopp på Madeleine och Chris

FOTO: SVT, Ibl