LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Sveriges Radios blunder – dödförklarade Ingvar Kamprad

30 nov, 2017 
AvHanna Svärd
Under torsdagsförmiddagen twittrade Sveriges Radio att Ikea-grundaren Ingvar Kamprad avlidit, vilket inte alls stämde. Nu erkänner de sitt misstag – och ber om ursäkt.
Annons

En tweet från Sveriges Radio skapade förvirring under torsdagsförmiddagen, då de gick ut och påstod att Ikea-grundaren Ingvar Kamprad avlidit. Detta stämde inte alls, något som talespersoner för familjen Kamprad nu går ut och bekräftar.

– Han är vid samma hälsa som tidigare, säger Per Heggenes, vd för Kamprads välgörenhetsstiftelser, till Expressen.

– Det finns ingen substans i de här ryktena. Ingvar mår bra och ligger just nu hemma och sover, säger Göran Grosskopf, tidigare ordförande i Ikeas maktstiftelse och familjen Kamprads rådgivare och vän.

Sveriges Radio var dock snabba med att ta tillbaka den felaktiga informationen, och i en ny tweet ber de om ursäkt för misstaget.

”Tidigare publicerades en tweet om en artikel som skulle användas i händesle av Ingvar Kamprads bortgång. Artikeln publicerades av misstag, vilket var mycket beklagligt”, skriver de.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons