TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Sveriges radio avslöjar: De programleder Musikhjälpen 2018

06 nov, 2018 
AvAgnethe Alm
Farah Abadi Daniel Adams-Ray och William Spetz programledare för Musikhjälpen 2018
Årets tema är ”Alla har rätt att funka olika” och handlar om den miljard människor världen över som lever med funktionsnedsättningar. Nu står det klart vilka tre programledare som går in i glasburen i Lund den 19 december.
Annons

Sedan starten 2008 har Musikhjälpen samlat in pengar till en rad olika projekt och engagemanget från svenska folket är enormt. Den 10 december går programledarna återigen in i glasburen. Denna gången i – och nu offentliggörs programledartrion.

Det blir artisten Daniel Adams-Ray, radio-profilen Farah Abadi och SVT-profilen William Spetz som tillsammans ska leda Musikhjälpen 2018 som har temat ”Alla har rätt att funka olika”. På Musikhjälpens Instagram avslöjades nyheten under tisdagsmorgonen. I ett videoklipp som ska likna bilder från en presskonferens sitter Farah Abadi med Daniel Adams-Ray och William Spetz på varsin sida om henne. Alla tre har varit en del av Musikhjälpen förut. Daniel Adams-Ray och William Spetz som resande reportar, 2011 och 2014. Och Farah Abadi som programledare 2017.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är vi tre som kommer sända Musikhjälpen i år, konstaterar Farah Abadi i videon på Instagram.

Årets tema handlar om personer med funktionsnedsättning. I en artikel på Sveriges radios hemsida förklarar de att majoriteten av den miljard människor som lever med funktionsnedsättning i världen bor i låg- och medelinkomstländer där många fastar i fattigdom och osynliggörs. För Farah Abadi blir det andra året som programledare för Musikhjälpen.

Annons

– Det är nervöst trots att jag har gjort det en gång innan, säger Farah Abadi till Sveriges radio.

Att årets tema är viktigt är de tre programledarna eniga om.

– Musikhjälpen är för mig både ett förstoringsglas, en megafon och framförallt en plattform där vi kan lära oss utav varandra och tillsammans skapa förändring, säger Daniel Adams-Ray till Sveriges radio.

Den 10 december kliver programledarna in i glasburen, som detta år kommer stå i Lund. Där kommer de sända dygnet runt i sex dygn, men syfte att samla in pengar för att alla ska ha rätt att funka olika.

När avslöjandet om programledarna delades på Instagram fylldes kommentarsfältet genast med positiva kommentarer – både kring temat och programledarna.

”Åh hurra vilken trio!!!”, skriver en.

”Jag är vuxen och tycker att ämnet är det som ska ligga i fokus! Den trion kommer klara det ypperligt”, skriver en annan.

FOTO: Ibl, Instagram

Annons