TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Svenska tv-hunden Doris är död – blev 13 år gammal

21 sep, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Hunden Doris hade sina egna arbetskläder och en egen bärgarlegitimation. Men nu har vovven, känd från tv-programmet ”Vägens hjältar”, somnat in.
Annons

Schanuzern Doris har gjort succé i Kanal 5:s realityserie “Vägens hjältar” och var Sveriges enda legitimerade bärgningshund. I programmet har vovven följt sin ägare och husse Bertil Silwing sida vid sida och varit med på alla hans uppdrag.

Men i går somnade Doris in. För Aftonbladet berättar hennes husse nu om sorgen och det stora tomrum som hon lämnar efter sig.

– Det är tungt, jättetungt. Det är ingen som krafsar på benet och vill smaka på gröten eller tassar efter på golvet. Hon har varit med mig dygnet runt, jag har aldrig lämnat henne, säger Bertil Silwing till tidningen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Doris har synts i två säsonger av “Vägens hjältar” och är i höst också med i den redan inspelade tredje säsongen av programmet. I programmet har hon också sina egna bärgar-kläder och en alldeles egen bärgarlegitimation.

– Hon har varit ett stort stöd både för mig och drabbade kunder. Jag kommer aldrig få tag i en sådan hund igen, säger Bertil till Aftonbladet och fortsätter:

– Det är en stor bit av mitt hjärta som fattas.

Vila i frid, Doris.

Foto: Kanal 5

Annons