LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Svenska stjärnparet Mattias Ekholm och Ida Björnstad väntar barn igen

16 mar, 2023 
Daniel Sörensen
Ida Björnstad och Mattias Ekholm blir föräldrar för tredje gången.
Ishockeyproffset Mattias Ekholm, 32, och tidigare TV4-profilen Ida Björnstad, 36, ska bli föräldrar igen.
I sommar kommer barn nummer tre.
– Det är en ynnest att få vara gravid igen och det får vi påminna oss om, säger hon till Sportbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Henrik Lundqvist: ”Man har haft lite flyt kanske”Brand logo
Henrik Lundqvist: ”Man har haft lite flyt kanske”

Inför säsongen 2011/2012 flyttade Borlänge-sonen Mattias Ekholm till USA och NHL. Han skrev då på för Nashville Predators som en ung och orutinerad 21-åring.

Vi spolar fram bandet ett par år. Sommaren 2022 gifte Ekholm sig med sitt livs kärlek, sportjournalisten och tidigare TV4-profilen Ida Björnstad. Hon hade bevakat hockey i C More i några år, men beslutade sig för att flytta till Mattias Ekholm i Nashville efter säsongen 2017/2018. Inte långt därefter föddes deras son William, 5. De har även dottern Maja, 2. Och nu ligger barn nummer tre i Björnstads mage.

Ekholm och Björnstad med sonen William.
Ekholm och Björnstad med sonen William.

”Får nypa sig i armen”

Det har definitivt varit den svåraste graviditeten av alla tre, men ändå – jag bara älskar stunderna när jag får chansen att lägga mig ner och känna sparkarna och rörelserna i magen. Vi är så välsignade. Vår lilla bebis!”, skriver hon på Instagram.

Till Sportbladet säger Ida Björnstad:

– Det känns jättebra såklart. Varenda gång man får uppleva en graviditet och ha ett barn i magen får man nypa sig i armen. Men rent fysiskt har det varit den tuffaste graviditeten och jag inser nu hur lyckligt lottad jag var under de två tidigare graviditeterna. Då mådde jag oförskämt bra. Det har väldigt mycket mer illamående den här gången.

Paret hade en intim bröllopsceremoni i juni 2020, men bestämde sig för att gifta sig på riktigt i juli 2022.
Paret hade en intim bröllopsceremoni i juni 2020, men bestämde sig för att gifta sig på riktigt i juli 2022.

– Vi har alltid velat haft tre barn, men det kan man inte ta för givet. Det är en ynnest att få vara gravid igen och det får vi påminna oss om. Men det är helt klart en utmaning att ge sig på nummer tre och det var lite skräckblandad förtjusning när vi började tänka tanken att försöka igen. Jag tillbringar ju väldigt mycket tid själv med barnen, fortsätter hon.

Annons

Ekholm har flyttat till Kanada

Mattias Ekholm har som sagt spelat i Nashville, Tennessee, i över tio år. Men för bara någon månad sedan blev han borttrejdad till Edmonton Oilers. Han har alltså tvingats flytta till Kanada och träffar inte sina barn lika mycket längre. I ett sms till Sportbladet berättar han att han är otroligt glad att han snart är trebarnspappa.

Det är såklart en utmaning att vara en närvarande förälder med den livsstil vi lever, men jag vill verkligen ha en betydande roll i mina barns uppväxt. Även om jag inte kan närvara fysiskt så mycket som jag önskar är jag noga med att vara delaktig via FaceTime. Jag och barnen brukar till och med leka kurragömma via videosamtal”, skriver han till tidningen.

Ida Björnstad säger att de självmant valt att inte ta reda på om det blir en pojke eller flicka.

FOTO: Instagram

Annons