TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Svenska rockstjärnan om ingreppet i könsorganet

15 feb, 2017 
https://image.hant.se/image-4948083?imageId=4948083&width=1320&height=689
Johnny Axelsson
Trummisen Ian Haugland från svenska rockgruppen Europe har steriliserat sig: "Jag ska vara klar med min del av mänsklighetens förökning".
Annons

Svenska rockstjärnan, Europe-trummisen Ian Haugland, 53, kommer inte yngla av sig något mer. Han berättar för Aftonbladet att han valde att sterilisera sig i onsdags men funderat på detta under en lägre tid då han inte vill få fler barn.

Ian Haugland från Europe.
Ian Haugland från Europe.

Han skilde sig för ungefär fem år sedan och har sedan dess funderat på att sätta punkt genom ett kirurgiskt ingrepp. Trummisen i Europe som har tre vuxna barn, är nu tillsammans med en kvinna i Tyskland. Hon är tio år yngre de vill inte ha några barn ihop har de bestämt. Hennes kall i livet är istället hundar.

– Nu ska man ta sig ur avel, kände jag. Jag tänkte ”nu ska jag försäkra mig om att jag ska vara klar med min del av mänsklighetens förökning”, säger han till Aftonbladet.

Ian Haugland, John Leven, Joey Tempest, Mic Michael och John Norum heter grabbarna som spelar i Europe.
Ian Haugland, John Leven, Joey Tempest, Mic Michael och John Norum heter grabbarna som spelar i Europe.

Själva ingreppet beskriver han som väldigt smidigt och smärtfritt.

– Jag tror att det här är något många snubbar går och tänker på på samma sätt som jag. Man skjuter på det för att det är så jäkla obehagligt när någon gräver mellan benen på en. Men jag vill säga att min upplevelse av ingreppet är att jag kände ingenting. Helt smärtfritt. Det gör mer ont att klippa naglarna än sädesledarna. Men jag vet inte om det beror på min höga smärttröskel. Jag har inte känt något i efterhand och har inte ens haft svullnader. Det är nästan så att man får dra ner brallorna och kika efter ifall det ens har gjorts ett ingrepp. Ett snitt är beviset, säger han vidare.

Förutom att spela trummor i ett av Sveriges största rockband, är han radiopratare i Rockklassiker.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons