Svenska modellen hjärndöd efter bussolycka: "Kommer aldrig vakna igen"

Hon levde drömlivet i New York, men i onsdags krockade Anna-Maria Moström med en buss. Nu ligger modellen i koma och familjen förbereder sig på ett sista farväl.

Anna-Maria flyttade till USA för knappt tio år sedan… Foto: Bulls

…efter att ha hamnat på femte plats i andra säsongen av ”Top model Sverige”. Foto: IBL

Modellen vårdas än så länge på Cornell hospital i New York men om några dagar kopplas de livsuppehållande maskinerna bort. Familjen har beslutat att Anna-Maria ska donera sina organ. Foto: All Over Press

År 2005 deltog Anna-Maria Moström, 29, i svenska “Top model” och trots att hon inte vann gjorde hennes medverkan att hon kunde börja försörja sig som modell. Sedan tio år har hon levt drömmen i USA och de senaste två åren har hon bott i New York.

I onsdags när modellen cyklade hem krockade hon med en buss och hon kämpar nu för sitt liv på sjukhuset Cornell hospital.

– Hon blev rammad av bussen och skadorna blev så allvarliga att hon nu är hjärndöd. Det finns nog ingen återvändo, det är väldigt sorgligt. Just nu går hon bara på dropp och har andningsmaskin, säger modellens pappa Ronny Moström till Aftonbladet.

Hela familjen vakar vid sjukbädden och vännerna har kommit och gått i en strid ström.

-För de flesta tar det tio år i New York. Tio år för att få en stabil krets med riktiga vänner som man kan lita på och få hjälp av. För Anna-Maria tog det mindre än två år, och jag tror det har varit tio-femton personer här samtidigt, berättar svenskans pojkvän Michael Benneville, 44, för Expressen.

Trots att Anna-Marias kropp fortfarande är vid liv har familjen tvingats förbereda sig på att ta ett sista farväl.

-Enligt läkarna så kommer hon aldrig att vakna igen, säger pappan.