Svenska Mello-stjärnorna gör oväntad braksuccé – i Italien

De Vet Du fick en stor hit i årets Melodifestival med låten "Road trip". Men trots att gruppen inte tog sig till Eurovision, gör de nu ändå stormande succé i både Europa och i USA med sin nya basketlåt. – Fast det blir nog inte till att skaffa hus i Los Angeles än, säger Johan Gunterberg till Hänt.

De Vet Du vann tittarnas hjärtan i årets upplaga Melodifestivalen när de tävlade med sitt bidrag ”Road trip”. Men nu gör humorgruppen, som består Johan Gunterberg, 28, Christopher Martland, 27, Tor Wallin, 25, och Dj Hunk, succé även på mer oväntad mark.

I fredags släppte De Vet Du nämligen låten ”Danilo Gallinari Anthem”, en hyllningssång till den italienske basketstjärnan med samma namn som just nu spelar i NBA-laget LA Clippers. Nu har låten fått stor spridning i stjärnans hemland Italien, där den delats av några av landets största tidningar och sajter, som Sky Sport och Sportando, men också i Los Angeles där han spelar.

Annons:
Ring och prata gratis med killar och män på 020 – 900 444 – helt anonymt – dygnet runt!

– Det känns kul att Italien snackar om den! Den har ju livslängd, eftersom den är kopplad till Danilos basketframgångar och karriär. Så när han lirar i landslaget i Italien i sommar sen igen blir det kul, säger Johan Gunterberg och Chris Martland till Hänt.

Hur kommer det sig att ni gjort en låt till Danilo? 

– Danilo är faktiskt en kompis till oss. Han var här en gång i Stockholm och då visade vi honom stan. Sen har vi haft bra kontakt med varandra och vi tänkte vi skulle göra en kul grej. Han var med på det, han är en otroligt skön kille. En världsstjärna som liksom svarar snabbare på sms än vår kompis Frasse King gör. Alltså obehagligt fort, säger de.

De vet du består av DJ-Hunk, Johan Gunterberg, Christopher Martland och Tor Wallin.

De tävlade i Melodifestivalen 2017 med bidraget "Road trip".

Gruppen på Rockbjörnen 2017.

Tillsammans har de turnerat landet runt i flera år. 

I Mello tog de sig till Andra chansen. 

Med hits som "Fy fan va stek" och "Fucka ur" har de gjort succé.

I Melodifestivalen 2017.

De Vet Du. 

Dj Hunk och Johan Gunterberg på schlagerefterfest. 

Gruppen har också gjort en hyllningslåt till italienske basketstjärnan Danilo Gallinari. 

Johan Gunterberg får feeling. 

På Grammisgalan. 

De vet du.

Men gruppen har inte släppt låten under namnet De vet du, utan i stället som Italian Stallions. I videon till “Danilo Gallinari” är medlemmarna dessutom nästan oigenkännliga efter att ha förklätt sig med svarta mustascher, hattar och snabba solglasögon.

– Vänta nu? Försade jag mig nu? Det är alltså inte vi. Det ser man ju. Vi har ju inte mustascher… Nej jag skojar, men vi tänkte det är kul att vara något annat i Italien som passar bättre till låten och just den här grejen. Vi larvar oss lite bara. Italian Stallions kändes som ett bra namn, säger Johan och Chris.

Om en månad åker De Vet Du till Los Angeles för att hälsa på den världskände basketspelaren, titta på hans matcher och förhoppningsvis höra sin egen låt spelas i arenan. Men trots den plötsliga världssuccén, har bandet inga planer på att flytta från Sverige.

– Hahaha, hybris att LÄMNA Sverige för en låt utomlands. Det blir nog inte till att skaffa hus i Los Angeles än i alla fall! Vi kör AirBnB ett tag till, sen slår vi till, haha! Nej, men vi åker ju till LA i november och hälsar på, och det vore kul om vi hörde låten på en match där. Danilos säsong börjar i natt, säger Chris Martland och Johan Gunterberg.

Har du missat Italian Stallions succélåt “Danilo Gallinari Anthem”? Lyssna här!

LÄS MER: Så har du aldrig hört De vet du förut: ”Röst som en ängel”

LÄS MER: Här chockar De vet du-stjärnan publiken – strippar på scenen

Foto: IBL

SENASTE NYTT!