LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Svenska Märta, 30, är Petter Stordalens nya kärlek

10 jul, 2020 
Petter Stordalen och Gunhild Stordalen
Petter Stordalen har funnit kärleken på nytt – bara månader efter skilsmässan från Gunhild Stordalen.
Nu berättar hotellmagnaten om glädjen över den nya relationen med den svenska före detta elitryttarinnan Märta Elander Wistén.
– Märta kom till Oslo på besök före allt stängdes ner. Och hon fastnade med mig här, säger Petter till tidningen VG.
Annons
Gunhild Stordalen i Stockholm – trots sjukskrivningBrand logo
Gunhild Stordalen i Stockholm – trots sjukskrivning

Det var i början av november som hotellmiljardären Petter Stordalen, 57, och Gunhild Stordalen, 41, meddelade att de valt att gå skilda vägar. I ett gemensamt uttalande gick ex-makarna ut med beslutet som de hade tagit, efter nio år som äkta makar.

Nu berättar Petter att han funnit kärleken på nytt. Det är den före detta elitryttarinnan Märta Elander Wistén, 30, som fått honom på fall.

– Det har varit en väldigt speciell tid, men vi har samtidigt fått möjligheten att lära känna varandra väl – och blivit förälskade. Medan affärslivet varit utmanande så har privatlivet varit mycket bra. Vi har det helt fantastiskt tillsammans, säger Petter Stordalen till VG.

”Hon fastnade med mig här”

Det visar vara så att Märta har befunnit sig i Oslo innan landet stängde ner på grund av den rådande pandemin. Detta ledde till att Petter och hon fick tillbringa en hel del tid tillsammans och kärlek uppstod snabbt.

Annons

– Märta kom till Oslo på besök före allt stängdes ner. Och hon fastnade med mig här, säger han.

Enligt VG har paret känt varandra ett bra tag men det var inte förrän efter nyår som relationen tog en vändning från vänskap till kärlek.

Märta är vanligtvis bosatt i Stockholm, så om paret har planer på att bosätta sig i Sverige eller Norge återstår att se.

Gunhild Stordalens ord om ny relationen

Även Gunhild har uttalat sig om Petters nya relation. Ex-makarna har nämligen fortsatt att vara vänner efter skilsmässan och Gunhild är glad över Petters nyfunna relation.

– Jag är glad att Petter funnit kärleken igen, det förtjänar han. Petter och jag är för alltid goda vänner och jag önskar dem allt gott. Jag har inte träffat Märta än men jag har hört så mycket bra om henne och jag ser fram emot att lära känna henne, säger Gunhild Stordalen till VG.

Petters relation med Gunhild

Ex-makarna Petter och Gunhild hade varit ett par i 14 år när de gick skilda vägar. Under sitt förhållande gick de igenom mycket ihop. Petter har funnits vid Gunhilds sida när hon kämpat mot sjukdomen systemisk skleros, som hon drabbades av 2014.

Vid flera tillfällen har Gunhild genomgått riskfyllda behandlingar och sjukdomstiden tärde på relationen, enligt paret. Gunhild har tidigare uttalat sig om anledningen till skilsmässan i en intervju med NRK.

Petter har sedan en tidigare relation med ex-hustrun Ingrid Stordalen barnen Emilie, 28, Henrik, 25, och Jakob, 23.

FOTO: TT

Annons