LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Svenska landslagsstjärnornas kärlekspartners

09 aug, 2023 
Sveriges VM-matcher ses av miljontals tittare – men spelarna har också ett stöd från deras partners.
Vissa är gifta, andra har barn – och några spelar i samma lag.
Här är de svenska landslagsspelarnas kärlekspartners.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Emma Kullberg – Julia Zigiotti Olme

Paret, som förlovade sig i december 2022, har följts åt genom karriären. Först spelade de i BK Häcken tillsammans, och nu i engelska Brighton. Zigiotti Olme fick dock lämna VM-truppen dagen innan premiären eftersom hon endast var reserv.

Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme.

Elin Rubensson – Filip Rubensson

Elin Rubensson har varit bofast i landslaget sedan 2012 och är en av truppens mest rutinerade. Hon bor i Göteborg och är gift med Filip, 32, som har ett förflutet som fotbollsspelare i Malmö FF. Nu är han tränare för Örgrytes ungdomslag. Elin och Filip har sonen Frans ihop.

Annons

Elin Rubenssons make Filip och sonen Frans.

Johanna Rytting Kaneryd – Anton Salétros

Hon och Anton Salétros har länge haft ett distansförhållande. Kaneryd är proffs i engelska Chelsea och Salétros, som själv också är fotbollsproffs, har nyligen återvänt hem till AIK efter spel i franska Caen.

Johanna Rytting Kaneryd och pojkvännen Anton Salétros som spelar fotboll i AIK.

Annons

Stina Blackstenius – Erik Sundvall

En av Sveriges största stjärnor har valt att låta privatlivet vara ganska hemligt och vill ogärna prata om sitt kärleksliv. Hur som helst är hon ihop med Erik Sundvall som också fanns på plats på landslagets förläger innan VM för att stötta henne.

Filippa Angeldahl – Megan Brace

26-åringen från Uppsala lämnade BK Häcken 2021 för Manchester City. Ett finger med i övergången hade sambon Megan Brace som jobbar som fotbollsagent. De bor ihop i Manchester och förlovade sig under en resa till Italien.

Filippa Angeldahl och Megan Brace

Lina Hurtig – Lisa Hurtig

Lina Hurtigs fru Lisa är en före detta fotbollsspelare som valt att flytta med till Turin, där Lina först var proffs, och nu till London och Arsenal. Paret har dottern Lo tillsammans.

Annons

Lina och Lisa Hurtig tillsammans med dottern Lo.

Jennifer Falk – Pernilla Johansson

Den svenska målvakten och hennes flickvän Pernilla blev föräldrar till dottern Lilly för snart ett år sedan. Pernilla Johansson har, likt Jennifer, också vunnit SM-guld. Hon spelar nämligen futsal (inomhusfotboll) i IFK Göteborg.

Madelen Janogy – Jakob Amilon

Hammarbys stjärna är tillsammans med 29-årige Jakob och de bor ihop i Hägersten i Stockholm. Han är en av få partners som valt att åka över hela jordklotet för att stötta flickvännen på plats.

Annons

Fridolina Rolfö – Simon Skott

Den svenske storstjärnan bor tillsammans med säljaren Simon Skott i Barcelona. De träffades redan 2016.

Magdalena Eriksson – Pernille Harder

Magdalena är stor stjärna i svenska landslaget, Pernille är storstjärna i Norges dito. Paret spelar dessutom i samma lag till vardags, först i Chelsea, nu i Bayern München. Pussbilden från VM 2019 när Pernille hade svensk landslagströja på sig på läktaren fick stor uppmärksamhet.

Annons

Linda Sembrant – Lisa Boattin

Det var en minst sagt udda situation tidigare i mästerskapet när Sverige mötte Italien i gruppspelet och vann med 5–0. Då möttes nämligen Linda Sembrant och flickvännen Lisa Boattin som nämligen är italiensk landslagsspelare.

Linda Sembrant och Lisa Boattin

Annons

Nathalie Björn – Aurora Galli

Nathalie Björn är en annan svensk landslagsspelare som är tillsammans med en utländsk dito. Hon och italienska Aurora är klubbkamrater i Everton, men flickvännen finns dock inte med i Italiens trupp under VM.

Nathalie Björn och Aurora Galli

Zecira Musovic – Alen Bibic

Chelseamålvakten hyllas unisont över hela världen efter insatsen mot USA i åttondelsfinalen. Vid sidan av planen har hon ett förhållande med tidigare hockeyspelaren Alen Bibic med ett förflutet i Leksand och Rögle.

Annons
Zecira Musovic och pojkvännen Alen Bibic under en semester i Kroatien.

Jonna Andersson – Robin Karlsson

Sveriges hörnspecialist spelar till vardags i Hammarby och har ett distansförhållande med Robin som bor i Linköping.

Amanda Ilestedt – Rainer Müller

Mittbacken träffade tyske pojkvännen Rainer under sin tid i Bayern München. Nu lever de ett särboliv eftersom hon spelar i Arsenal och han är tränare för Wolfsberger i den österrikiska ligan.

Amanda Ilestedt med sin tyske pojkvän Rainer.

FOTO: TT/INSTAGRAM

Annons