LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Svenska kändisarna om sina värsta sommarminnen

30 jun, 2020 
Hänt
Kändisar om sina sommarminnen
Här berättar 12 kändisar om sina värsta – och bästa – sommarminnen:
✔︎ ”Upptäckte att min man var otrogen” – träffade kvinna på Västkusten
✔︎ Mamman dog: ”Fruktansvärt jobbig sommar”
✔︎ Paret i jättebråk på semestern efter megatabben: ”Idiot”
✔︎ Blev biten av rabies-apa – fick ta spruta
Annons

Har du haft en riktigt kass sommar någon gång? Det är ändå ingenting om vad våra kändisar varit om!

Maria Montazami med maken Kamran
Maria Montazami med maken Kamran.

Maria Montazami, 54, Hollywoodfru

Bästa sommarminne

– När jag var liten cyklade jag, min mamma och min syster ner till Skälderviken utanför Ängelholm. Vi hade med oss saft och hemmagjorda ostsmörgåsar. Jag och syrran brukade pilla varandra i näsan med grässtrån för att se vem som skulle nysa först. Oftast vann jag. Det här var det roligaste man kunde göra på den tiden. Då fanns det inte Iphones, (skratt).

Värsta sommarminnet

– Jag, Kamran och barnen åkte till Las Palmas på Gran Canaria. Vi hade med oss tretton resväskor. Tolv kom fram. I den som försvann låg alla våra papper som visade att vi var amerikanska medborgare. Kamran skällde ut mig så att hela semestern blev förstörd. Idiot, Gubbstrutt!

Annons

Min sommarpärla i Sverige

– För ett par år sedan var jag med i ”Camping queens”, ett tv-program där Tony Irving och Jonas Hallberg åkte på husbilssemester i Sverige. Vi åkte till Dalarna. Det var jättefint där! Jag gillade Mora och alla röda fina hus. Har du inte varit i Dalarna så kan jag verkligen rekommendera dig att åka dit.

◼️◼️◼️

Julia Franzén medverkade i Robinson 2020
Julia Franzén medverkade i Robinson 2020

Julia Franzén, 29, Robinsonprofil

Bästa sommarminne

– Varje sommar gör jag rutten Saint Tropez, Mykonos och Ibiza. Det är lika bra varje år! Jag älskar hela grejen. Att liggdansa i en solstol med ett glas rosévin i handen, det är livet på en pinne, tycker jag.

Värsta sommarminnet

– Förra sommaren var ångestladdad för mig. Medan alla mina kompisar badade, solade och tränade, förberedde jag mig för att åka till Robinson. Jag tränade varje dag. Detta märktes inte under tävlingarna. Jag var ju sämst, men jag gjorde mitt bästa i alla fall.

Annons

Min sommarpärla i Sverige

– Sommartid har jag inte varit i Sverige på jättemånga år, men Smögen är fantastisk. Det har jag sett på Instagram, (skratt). Det verkar finnas grymt ”brygghäng” där.

◼️◼️◼️

 

Sami Jakobsson vann Big Brother 2020.
Sami Jakobsson vann Big brother 2020.

Sami Jakobsson, 25, Big brother-vinnare

Bästa sommarminne

– Det mesta jag gjort i mitt liv har jag gjort på fyllan, så jag kommer bara ihåg hälften av allt, men sommartid jag har haft som tradition att varje år åka på fem, tio raggarträffar. Det är väldigt socialt. Man möter upp folk från hela landet som man inte träffat på hela vinterhalvåret, det påminner om folkfest.

Värsta sommarminnet

– En nära vän till mig gick bort för tre somrar sedan. När jag fick beskedet om att han hade tagit livet av sig, då förstod jag verkligen allvaret med psykisk ohälsa.

Annons

Min sommarpärla i Sverige

– Jag gillar Västerås. Särskilt under högsommaren. Då arrangeras det en tre dagar lång veteranträff som kallas för Västerås Summer Meet. På campingen är det så jäkla härligt! Man går runt i solskenet och det är tusentals personer i rörelse. För mig är Västerås – vecka 27 – höjdpunkten på året.

◼️◼️◼️

Martin Melin, Robinsonvinnare och Polis.
Martin Melin är polis – och känd som Sveriges förste Robinsonvinnare.

Martin Melin, 53, kändispolis

Bästa sommarminnet

– Sommaren 2014 när jag var en månad i New York. Nyskild och lärde känna massor av nya människor. Hade kul 24/7.

Värsta sommarminnet

– Värsta sommarminnet är från ett segrarläger slutet av 70-talet då det regnade sju dagar i streck och blåste som sjutton. Och vi 12-13-åringar frös och huttrade när vi seglade hela dagarna.

Min sommarpärla i Sverige

Annons

– Det finns massor av varma, sköna klippor utanför Stockholm. Perfekta att ha en heldag med medhavd grill, bada, sola och äta gott. Till exempel Dalarö.

◼️◼️◼️

Komikern Zinat Pirzadeh
Komikern Zinat Pirzadeh.

Zinat Pirzadeh, 53, komiker

Bästa sommarminnet

– När jag efter många års undangömt liv fick uppehållstillstånd i Sverige. Det var som ett mirakel. Det var i början av 90-talet. Jag var ungefär 25, hade levt länge med min son på flykt, haft det fruktansvärt tufft och det var underbart att äntligen kunna gå bredvid en polis lagligt utan att behöva vara rädd för att bli utvisad.

Värsta sommarminnet

– Sommaren 2018 när jag upptäckte att min före detta man var otrogen och hade haft en lång relation med en gift kvinna på västkusten parallellt med vårt liv. Och det var inte bara hon. Han hade varit med många flera.

Annons

Min sommarpärla i Sverige

– Fixa hemma så det blir hemtrevligt för fan. Städa balkongen. Om du måste vara hemma hela tiden alltså. Annars tycker jag hela Sverige är fantastiskt på sommaren. Det spelar ingen roll vart man åker. Själv kommer jag vara mycket i Lappland eftersom jag har sommarhus där.

◼️◼️◼️

Programledaren Rickard Olsson
Programledaren Rickard Olsson brukar leka Bingolotto på midsommarafton.

Rickard Olsson, 53, Programledare

Bästa sommarminnet

– Jag gör ungefär samma sak varje sommar. Jag åker båt och vattenskoter och är mycket hemma. Det är som ett enda stort sommarminne alltihopa. Och i år passar det bättre än någonsin att man slipper åka någonstans.

Värsta sommarminnet

– Vi har hand om midsommarfirandet hemma hos oss och snurrar på Bingolotto-hjul och grejer. Så det var en midsommarafton för några år sedan då det var lika kallt som det var på lucia. Djupt sorgligt, säger han och fortsätter:

Annons

– Vi har något som heter champagne-chansen och så får folk satsa pengar. Som ett chokladhjul fast med champagne.

Min sommarpärla i Sverige

– Långa raden i Welamsund, Nacka och Svenska turistföreningens station i Abisko.

◼️◼️◼️

Laila Bagge med sonen Liam Pitts
Radio- och tv-profilen Laila Bagge med sonen Liam – som blev biten av en Rabiessmittad apa…

Laila Bagge, 47, Tv-profil

Bästa sommarminnet

– Bästa sommarminnet är väl när vi reste runt i USA och bilade.

Värsta sommarminnet

– En resa till Thailand när Liam blev biten av en apa och fick ta en rabies-spruta plus att han låg i influensa. Så det blev en hemsk sommar.

Min sommarpärla i Sverige

– Gotland säger väl alla… men Öland självklart! Kalmar älskar jag också och Kottlasjön där vi bor faktiskt. Det är en sjö där man kan hitta egna små badplatser där man inte är bland en massa folk utan man kan sitta hela ensam och hitta sin egna lilla udde.

◼️◼️◼️

Åsa Ingrosso med maken Emilio Ingrosso
Åsa Ingrosso är gift med Emilio Ingrosso.

Åsa Ingrosso, 44, Influencer

Bästa sommarminnet

– Det måste vara härifrån ön. Somrarna här är fantastiska. Det är en paradisö, sen har jag inget konkret den dagen men känslan och dofterna här på Mallorca. Det slår det mesta faktiskt.

Annons

Värsta sommarminnet

– En sommar när vi hyrde stuga i Sverige och min dotter Lina hade vattkoppor. Det var regn och rusk och inte kul alls. Den semestern stryker jag gärna.

Min sommarpärla i Sverige

– Jag älskar Sverige. Stockholm under sommaren är magiskt. Sen kommer jag från Västervik eller jag har bott där i 16 år och måste hylla Västervik. Det är få städer som är en sån otrolig pärla med kusten och alla små öar runt omkring. Ljuvligt vackert i Västervik.

◼️◼️◼️

Artisten David Lindgren.
Artisten David Lindgren hade en tuff sommar förra året.

David Lindgren, 38, Artist

Bästa sommarminnet

– Jag har många fina sommarminnen men sommarlov när jag var liten var ändå något speciellt. Att få vara vaken länge och vara ute i den norrländska kvällen som aldrig blev mörk. Springa ner till Kågeälven och bada.

Annons

Värsta sommarminnet

– Jag är en person som inte fokuserar eller kommer ihåg ”värsta-grejer”. Tycker alltid att det är svårt att svara på sådana frågor. Men förra sommaren var fruktansvärt jobbig då jag förlorade min mamma, som gick bort i sviterna av cancer.

Min sommarpärla i Sverige

– Sunne är så vackert med Fryken som ligger där och bara väntar på att fiskas i. Falkenberg och de långa stränderna med det salta havsvattnet. Stavaträsk är Norrland när det är som allra bäst. Vackert med träsket och all skog som ligger tätt inpå stugorna.

◼️◼️◼️

 

Andrijano ”Adinatoor” Mijanovic från Ex on the beach
Andrijano ”Adinatoor” Mijanovic medverkade i dokusåpan Ex on the beach.

Andrijano ”Adinatoor” Mijanovic, 27, Dokusåpaprofil

Bästa sommarminnet

– Jag var med Anna-Lisa, mitt ex från Ex on the Beach. Vi var på Summerburst och blev tillsammans under en karusell. Vi satt på gräsmattan och pratade.

Annons

Värsta sommarminnet

– Jag var typ 16 år och hoppade ner för ett 40 meter högt berg. Jag skulle hoppa för mitt ex, ett annat ex, men sen fick jag värsta blåmärkena. Det var lite roligt. Jag sa att jag älskade henne och filmade när jag hoppade rakt ner.

Min sommarpärla i Sverige

– Jag vill mest vara med mina hundar faktiskt, Molly och Benny. Vi gillar mest att gå till ett hunddagis eller ligga i sängen, så det är där jag helst är.

◼️◼️◼️

Madeleine Ilmrud från Familjen annorlunda
11-barnsmamman Madeleine Ilmrud medverkade i TV4:s Familjen annorlunda.

Madeleine Ilmrud, 37, medverkade i Familjen annorlunda

Bästa sommarminnet

– Oj jag har så många fina sommarminnen, svårt att välja ut ett. Men inget slår ju varma sommarkvällar med familjen, grill och lekar i trädgården.

Värsta sommarminnet

– Måste varit när alla barnen fick vattkoppor. Ja, alla fick det nästan samtidigt, började på våren och höll i sig över hela sommaren nästan. Ingen större hit.

Annons

Min sommarpärla i Sverige

– Sverige har de bästa sommarpärlorna. Med risk för att vara lite partisk i frågan så måste jag slå ett slag för vårt underbara Varamon, nordens största insjöbad. Den naturliga stranden är en halvmil lång. Varamon är även namnet på hela det område som sträcker sig utmed stranden. Där finns ett flertal restauranger, nöjesplatser, minigolf, camping och tennisbanor. Man måste uppleva Varamobadens kristallklara vatten och mjuka sand. Många som besöker Varamon beskriver det som att de får en utlandskänsla. Det är väldigt långgrunt vilket är perfekt för barnfamiljer.

◼️◼️◼️

Jens Rönnqvist medverkade i Farmen 2020
Jens Rönnqvist medverkade i Farmen 2020.

Jens Rönnqvist, 31, Farmenprofil

Bästa sommarminnet

– Absolut bästa var när jag hade 4 veckors semester för första och sista gången i mitt liv. Jag var med kompisar hela veckorna, vi fiska drack öl och sköt hagel å for på dans i Brattbäcken.

Annons

Sämsta sommarminnet

– Måste varit värmeböljan vi hade sommaren 2018, det höll på att bli min död, ja ha typiskt fjällblod så ja tål int värme – men kyla gå bra.

Min sommarpärla i Sverige

– Jag har aldrig varit utomlands i mitt liv och är nog lika dålig på att åk inom Sverige. Skogen och fjällen i Västerbotten/Jämtland är mina bästa pärlor. Det är myggigt och jävligt så ingen annan far dit, då kan man tälta vid en tjärn och fiska ett par dagar antingen för sig själv eller med några kompisar.

 

FOTO: TT, TV4

Annons