TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Svenska kändisarna avslöjar sina värsta julminnen

23 dec, 2019 
AvOla Lagerström
Theodora Larsson, Sigrid Bergåkra, Henrik Alsterdal, Suzanne Sjögren och Linn Lund.
För många är julafton något positivt. Men här berättar 25 svenska kändisar om sina mardrömsjular.
✔︎ ”Pappa var otrogen...”
✔︎ ”Jag blev utslängd av mamma”.
✔︎ Traumat som aldrig glöms.
Annons

Ta del av kändisarnas skräckhistorier. Hänt hoppas att DU får en bättre julafton!

◼️ ◼️ ◼️

Theodora Larsson
Theodora Larsson i Ensam mamma söker.

✔︎ Theodora Larsson, Ensam mamma-kändis:

– Mina föräldrar var nyskilda efter 30 år ihop, men skulle prompt fira jul ”som vanligt” med oss barn och barnbarn. Mamma tog med sin nya fru efter att ha kommit ur garderoben året innan. Pappa gömde sig i köket. Kände mig som en statist i en ny version av ”Tomten är far till alla barnen”.

◼️ ◼️ ◼️

Valerie Aflalo i Fröken Sverige 2000 och med Johan Törnström 2019.
Valerie 2000 och med maken Johan 2019.

✔︎ Valerie Aflalo, kläddesigner:

– Jag skulle fira jul med min familj i Skåne. Under bilfärden dit åt min man något olämpligt och blev matförgiftad. Han låg och kräktes hela julafton. Barnen och jag åkte till ett annat firande. Det var trist att inte ha familjen samlad.

Annons

◼️ ◼️ ◼️

Ted Åström-intervju 2019

✔︎ Ted Åström, skådespelare:

– Jag hade glömt att låsa bilen och trodde att någon hade snott min väska – innehållande 43 000 kronor som jag hade fått i gage. Väskan var borta, men på juldagsmorgonen hittade jag sedelbuntar i tomtedräkten. Så kan det gå när man dricker starkglögg på 80-talet…

◼️ ◼️ ◼️

Linn Lund är en av de färgstarkaste deltagarna i Robinson 2019.
Linn Lund i Robinson 2019.

✔︎ Linn Lund, Robinsonkändis:

– Jag satt på ett hotell i Costa Rica. Det var regnigt och kallt – och julafton. Datauppkopplingen funkade inte så jag kunde inte se på Kalle Anka.

Annons

◼️ ◼️ ◼️

Bosse Bildoktorn Andersson slutar på radio efter 23 år.

✔︎ Bosse Andersson, bildoktor:

– 1982 skulle vi ha hela tjocka släkten hemma hos oss på julafton, så far köpte hem massvis med mat. Men så föddes vår dotter den 23:e – alldeles för tidigt. Den julen blev lite snöplig, men allt slutade lyckligt. Vår dotter är vuxen nu och har egna barn.

◼️ ◼️ ◼️

Johan ”Sune” Sundahl skriker på vågen i biggest loser
Johan ”Sune” Sundahl i Biggest loser 2019.

✔︎ Johan ”Sune” Sundahl, Biggest loser-deltagare:

– Jag och mitt ex bestämde oss för att inte köpa julklappar till varandra. I stället skulle vi spara pengarna till en utlandsresa. På julafton kom hon med paket ändå. Jag hade inte köpt något alls. Hon trodde att vi skojade med varandra. Det blev lite jobbig stämning den julen…

Annons

◼️ ◼️ ◼️

✔︎ Py Bäckman, artist:

– Jag satt på intensiven hela julen. Mamma hade fått en hjärtinfarkt. Hon höll på att dö men klarade sig faktiskt. Jag försökte hjälpa henne att komma igen, och det gjorde hon faktiskt. Hon levde i ytterligare fem år.

◼️ ◼️ ◼️

Sigrid Bergåkra.

✔︎ Sigrid Bergåkra, tv-bonde:

– För några år sedan gick elen. Allt vatten frös. I minus 28 grader fick vi kämpa med is och kyla genom att elda och köra vatten med traktorn till hästarna. Allt gick bra, men ingen av oss fick något julbad. Vi luktade häst under julmiddagen.

◼️ ◼️ ◼️

Sanna Nielsen träffar en krokodilunge som Jonas Wahlström har med sig i Allsång på Skansen.
Jonas Wahlström.

✔︎ Jonas Wahlström, djurvän:

– På väg hem från Skansen-Akvariet köpte jag en julgran som jag band fast på taket. Sedan åkte jag raka vägen in i en automatisk biltvätt. När det började flyga grangrenar åt alla håll, insåg jag: ”Granjäveln..!”

Annons

◼️ ◼️ ◼️

✔︎ Kent Jonsson, ”Frusna Vägar”-stjärna:

– Dåliga julminnen? Något sådant har jag inte. Det är ju jag som är tomten, för fan!

◼️ ◼️ ◼️

TV4-paret Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal ler mot kameran
Henrik Alsterdal med maken Anders Pihlblad.

✔︎ Henrik Alsterdal, programledare:

– Julen när jag var sju år hade jag som vanligt extremt höga förväntningar. På uppesittarkvällen den 23:e råkade jag äta något som inte alls var bra och jag tvingades spendera hela julaftonen kräkandes på toalettgolvet. Orkade knappt öppna några paket. Efter detta trauma förknippar jag enbart uppesittarkvällarna med magsjuka.

◼️ ◼️ ◼️

Bonde söker fru
Thilde Höök i Bonde söker fru 2009.

✔︎ Thilde Höök, tv-bonde:

– Julen 2011 hade jag nyss fått reda på att jag var gravid. Det var lite för tidigt att ”outa” det – och jag kräktes hur mycket som helst. Istället för stora familjemyset hemma hos Stefans familj låg jag hemma med en spyhink. Den julen blev det ingen julmat.

Annons

◼️ ◼️ ◼️

Dag Finn 1980 och 2018.

✔︎ Dag Finn, 80-talsikon:

– Utan tvekan julaftonen då jag drabbades av fruktansvärd feber. Jag var så ”borta” att jag trodde att jag var död och att jag kommit till himmelriket.

◼️ ◼️ ◼️

My Holmsten.

✔︎ My Holmsten, skådespelerska:

– Jag var åtta år och vi firade jul hemma hos mormor och morfar. När julklapparna delades ut noterar jag att alla fick julklappar – förutom jag. Det var så fruktansvärt hemskt! Kände mig verkligen bortglömd och oälskad. Stackars mig! Sedan visade det sig att mamma glömt min julklappspåse hemma…

Annons

◼️ ◼️ ◼️

Fredrik Holm i Bonde söker fru 2011. Nu är han ihop med Therese Hall.
Fredrik Holm 2011 och med Therese Hall 2019.

✔︎ Fredrik Holm, tv-bonde:

– Jag bet mig i läppen en julafton. Det är det värsta jag varit med om. Jag skrek som julgrisen själv!

◼️ ◼️ ◼️

✔︎ Bertil ”Bärgar-Berra’” Silwing, tv-profil:

– Mitt värsta julminne är julrelaterat. Blixthalka ute. Jag sitter i bärgaren. En bil ligger på taket på motorvägen. Hela motorvägen är täckt med julklappar. Föräldrar sitter avsvimmade där fram, de bältade barnen vrålar i baksätet. Den goda julstämningen försvann i mitt huvud.

◼️ ◼️ ◼️

Zinat Pirzadeh.

✔︎ Zinat Pirzadeh, komiker:

– För några år sedan – på julafton – åkte jag tåg på väg hem från ett gig. Plötsligt stannade tåget. Signalfel. Där blev vi stående. Toaletten var ur funktion och det var kallt. Vi frös hela bunten .Jag började meditera och försökte föreställa mig hur lugn Buddha skulle vara i den situationen.

Annons

◼️ ◼️ ◼️

Nicklas Söderblom i Robinson
Nicklas Söderblom.

✔︎ Nick Söderblom, Robinsonkändis:

– Definitivt julen 1985 när pappa precis hade fått en hjärntumör. ”Det här blir nog sista julen med honom”, tänkte jag. Det var ingen rolig tanke. Han dog till slut – men först tolv år senare.

◼️ ◼️ ◼️

Anders Eldeman.

✔︎ Anders Eldeman, Mr. Melodikrysset:

– Mina föräldrar hade hyrt in sig i en stugby. När granen var pyntad, brasan tänd och klapparna låg där smet grannens jättelika hund in och pinkade ner alltihop. Det är första gången jag kastat ut granen redan på juldagen.

Annons

◼️ ◼️ ◼️

Annie Hysén och hennes tatuering.
Annie Hysén och hennes tatuering.

✔︎ Annie Hysén, realityprofil:

– Alla mina jular har varit bra – förutom 2011 när det kom fram att pappa hade varit otrogen. Efter julklappsutdelningen åkte pappa hem till sin nya flickvän medan mamma försvann ut.

◼️ ◼️ ◼️

Let's Dance
Jasmine Takács, dansare och Thomas Ravelli, f.d. fotbollsmålvakt

✔︎ Jasmine Takács, Let’s dance-stjärna:

– Jag var fyra, min syster fem. Det ringde på dörren och vi öppnade. Där stod vår storebror Daniel utklädd till jultomte. Vi blev så rädda att vi börja gråta och gömde oss bakom soffan. Som ni förstår kom tomten inte tillbaka nästa år. Han var portad…

Annons

◼️ ◼️ ◼️

Henrik Kruusval programledare SVT:s Landet runt
Henrik Kruusval.

✔︎ Henrik Kruusval, programledare:

– Jag har vid ett tillfälle agerat tomte för barnen och alla deras kusiner. När 70:e julklappen skulle delas ut började det svartna för ögonen. Efter den julen gjordes följande regeländringar: max fem julklappar per barn. Max en av dessa får ha rim och tomten behöver inte ha den stora pälsrocken.

◼️ ◼️ ◼️

Pekka Heino.

✔︎ Pekka Heino, journalist:

– För många år sedan bestämde Erik och jag att vi skulle fira jul i Sälen eftersom vi hört av kompisar att ”där är det alltid så mycket snö”. Mysigt, tänkte vi men lyckades pricka in den snöfattigaste julen i mannaminne!

Annons

◼️ ◼️ ◼️

✔︎ Suzanne Sjögren, tv-profil:

– Min man kom hem med en sex kilo tung vildsvinsskinka. Dessutom var den djupfryst. Vi fick tina den i badkaret. När den väl var upptinad fick den inte plats i ugnen.

◼️ ◼️ ◼️

Qristina Ribohn är en före detta Farmen-deltagare
Qristina Ribohn 2012.

✔︎ Qristina Ribohn, dokusåpakändis:

– I yngre år, när jag var heroinist, fick jag för mig att jag skulle överraska min mamma på julafton. Jag åkte till Tyskland och ringde på dörren. Hennes nya man öppnade. Jag fick komma in en timme, sedan blev jag utslängd. Efter det har jag inte brytt mig om julafton.

Annons