ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Svenska fotbollsspelaren försvunnen utomlands – söks av familjen

24 aug, 2023 
Daniel Sörensen
Svenska fotbollsspelaren Abdullah Talal Hameed försvunnen utomlands – söks av familjen
Den svenska fotbollsspelaren Abdullah Talal Hameed, 27, har försvunnit under mystiska omständigheter i Budapest.
Nu letar både ungersk polis och hans familj efter honom.
– Vi är så oroliga, säger systern Sama Hameed till Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Erling Haalands överraskning efter Champions legaue-titelnBrand logo
Erling Haalands överraskning efter Champions legaue-titeln

Han är kanske inte så välkänd för gemene man. Men Abdullah Talal Hameed, 27, har ändå haft en intressant karriär utomlands – efter en något knagglig start i Sverige.

Han är ursprungligen från Irak och har representerat landets ungdomslandslag. I Sverige, landet han kom till som barn, har han bland annat tillhört Mjällby AIF, Kristianstad FC, IFK Hässleholm, Carlstad United, IFK Ölme, Qviding FIF och Kungsbacka IF. På senare år har utlandsäventyren lockat.

Ska flytta till Kroatien

Hameed har spelat i Irak, Ungern, Österrike och Slovenien. Under våren har han spelat för Zalaegerszegi TE i Ungern, men han hade nyligen kritat på ett ettårsavtal med kroatiska HNK Gorica.

HNK Goricas svensk-irakiske spelare är spårlöst försvunnen.
HNK Goricas svensk-irakiske spelare är spårlöst försvunnen.

I måndags skulle han ha rest från Budapest till Velika Gorica i Kroatien, hans nya hemstad. Men han dök aldrig upp och ingen vet nu var han befinner sig. Hans bil har lokaliserats av polisen i Ungern.

Annons

Försvinnandet har anmälts till den ungerska polisen och familjen och HNK Gorica ber alla som har någon information om Hameed att anmäla den till närmaste polisstation eller klubben. Spelaren kör en vit Porsche Taycan med svenska registreringsskyltar”, skriver HNK Gorica på sin hemsida.

Hameeds familj i Sverige är djupt oroad över hans försvinnande. Enligt systern Sama Hameed är de stressade och väntar på någon form av besked. Familjen har även berättat för Aftonbladet att polisen genomsökt hans lägenhet men inte fann något av intresse.

Abdullah Talal Hameed i ett Youtube-klipp med nya klubben.
Abdullah Talal Hameed i ett Youtube-klipp med nya klubben.

Pappan har åkt till Budapest

Nu har även Abdullah Talal Hameeds pappa Talal Hameed Tali rest ner till Budapest för att bistå i sökandet. Hans syster Sama berättar för Aftonbladet om sin senaste kontakt med brodern.

– Han skickade en video på snapchat när han tränade för ett tag sedan. Inget mer. Pappa åkte direkt när han förstod att något inte stod rätt till. Men han ville inte skrämma oss, så han sa inte så mycket. Jag vill gärna uppmana alla som ser det här att om ni vet mer så hör av er, säger hon till tidningen.

FOTO: Youtube/printscreen, Instagram

Annons