LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Svenska Baskery turnerar med Robbie Williams: "Han introducerade sig i morgonrock och nyblekt kalufs"

18 apr, 2015 
AvLisa Nylén
Trots att de turnerat i över åtta år är svenska bandet Baskery relativt okända på hemmaplan. Just nu turnerar de dock Europa runt med världsartisten Robbie Williams. Hänt fick en exklusiv intervju med de tre systrarna Bondesson.
Annons

När Robbie Williams, 41, den 25 mars drog igång turnén Let me entertain you tour i Madrid var det en svenskt band som öppnade för den brittiske sångaren.

Baskery, bestående av systrarna Greta, 37, Stella, 35, och Sunniva, 32, Bondesson från Stockholm, släppte sin första skiva “Fall among thieves” 2008 och kommer i år att spela in sitt fjärde album i Los Angeles, där de skrivit kontrakt med Warner music.

Systrarna Greta, Sunniva och Stella Bondesson hade tidigare bandet Slaptones med sin pappa Janåke. Via: Facebook
Systrarna Greta, Sunniva och Stella Bondesson hade tidigare bandet Slaptones med sin pappa Janåke. Via: Facebook

Trots att de har turnerat i över åtta år blev de ganska förvånade när erbjudandet om att vara förband till världsartisten kom.

– Vi behövde inte särskilt lång betänketid att fundera på om vi skulle tacka ja eller inte. Det är ju trots allt Robbie Williams, berättar de för Hänt.

Det var Robbies låtskrivarpartner Guy Chambers som efter att ha hört dem under en spelning i London visade några videoklipp för den gamle Take That-medlemmen. Sitt första möte med Robbie glömmer de inte i första taget.

Annons

– Han introducerade sig i morgonrock och nyblekt kalufs. Sedan dag ett har han bara visat ödmjukhet och charm och frågar ofta om vi trivs på turnén och påpekar med jämna mellanrum hur glad han är att vi är med.

Via: Facebook
Baskery har en given plats i privatplanet. Via: Facebook

Att turnera med en världsstjärna har många fördelar. Baskery reser exempelvis med artistens privatplan mellan städer som Barcelona, Paris och Moskva.

– Behandlingen är exceptionell. Det kan vara slitigt att turnera men med all uppbackning kan vi enkelt fokusera på själva framträdandet. Att publiken är så dedikerad och att alla som jobbar för Robbie jobbar för oss gör upplevelsen ännu mäktigare, säger de till Hänt.

Bortsett från att de nu får chansen att som förband presentera sig för en ännu större publik har de fått äran att framföra en låt tillsammans med “Angels”-sångaren. Och Robbie har lovordat de svenska systrarna sedan de träffades första gången.

– Robbie ville absolut att vi skulle göra en låt tillsammans och föreslog själv “Road To Mandalay”. Det är hur kul som helst att få vara hans band under tre minuter, bara vi och han på scenen. Det är en helt makalös upplevelse med 20 000 personer i publiken, som alla jublar och sjunger med – det kan man bli beroende av!

Annons

En av de mest minnesvärda upplevelserna från turnén hittills är när de snabbt skulle ta sig från konserten till flygplatsen i Paris.

– Poliseskorten mitt i natten med våra sex bilar i kortege glömmer man inte i första taget, avslöjar de för Hänt.

För tillfället befinner sig Baskery i slovakiska Bratislava, sedan väntar Linz i Österrike innan det bär av hem till Los Angeles igen.

Via: Facebook
I Ryssland investerade Greta, Stella och Sunniva i varsin hatt. Via: Facebook

Men de svenska fans som sörjer att Robbie och Baskery inte gjorde ett stopp här behöver inte vänta allt för länge.

– Vi är med på en turné som heter Rolling Rootsy Revue med Justin Townes Earle och Handsome Family med start den 26 juni på Gamla teatern i Östersund, berättar Sunniva.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons