TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Svenska artistens bror mördad: "Är i total chock"

25 nov, 2016 
AvJohanna Bladh
Den svenska artisten Denise Lopez skriver under fredagsmorgonen om hur hon mottagit beskedet att hennes bror, Renato Lopez, mördats i Mexiko.
Annons

Han ska ha kidnappats och skjutits ihjäl i Mexiko DF.

Renato är skådespelare och det var via en bekant till lillebrodern som Denise fick information om den fruktansvärda händelsen.

Begravs inom 24 timmar

När Hänt når Denise för att beklaga sorgen är hon i tårar.

– Jag är i total chock. Min första tanke är att jag måste ta mig till Mexiko nu eftersom han begravs inom 24 timmar. Jag sitter och letar flyg och måste koncentrera mig på det nu.

En del känner igen Renato Lopez från ”El Cielo En Tu Mirada” och program han lett i mexikansk tv. Förutom jobbet i tv var han även musiker och skådespelare. Alldeles nyligen hade hans senaste film “Macho” premiär i latinamerika.

Mexikanska tidningen El Universal skriver att Renato ska ha försvunnit tillsammans med en kollega. Kropparna återfanns senare i staden Jilotzingo som ligger utanför Mexiko city.

Insamling startad på sociala medier

Eftersom begravningen äger rum om bara några timmar i Mexiko har en insamling startats till förmån för flygbiljetter åt Denise.

Annons

En av dem som skänkt pengar är dokusåpa-profilen Meral Tasbas, 37, som uppmanar andra på Facebook att swisha pengar. Hon skriver bland annat:

“Vänner. Fina Denise Lopez bror blev igår kidnappad och ihjälskjuten i Mexiko. Begravningen är inom 24 timmar och biljetterna kostar 21. 000 kronor, vilket gör det svårt för Denise att åka. Kan vi snälla hjälpa henne att att ta farväl av sin bror.

Familjens beslut

Familjen har nu gemensamt tagit ett beslut kring händelsen.

– Familjen har bestämt att vi bara ska bekräfta det som har hänt, men inte prata mer än så om det i det här läget. Det finns heller inte just nu mycket mer att säga än vad jag skrivit på min Facebook.

Denise Lopez har gett Hänt tillstånd att publicera texten ur hennes inlägg:

”Det är med stor sorg jag kan bekräfta att min lillebror Renato har blivit kidnappad och ihjälskjuten i Mexiko DF i går kväll lokal tid. Vi är i chock och i stor sorg så jag ber om tid att få sörja i fred”.

Annons

Denise Lopez är artist och tv-profil

Denise slog igenom på 90-talet under artistnamnet DeDe. Hon började som körsångerska bakom Dr Alban och hade sedan själv en stor hit med låten “Party”1995. Den ledde till en internationell karriär.

Störst framgång fick Denise i Japan där skivbolaget till och med lät ta fram en egen “DeDe”-docka och det blev många resor mellan Stockholm och Tokyo. 1999 sjöng Denise för sina japanska fans för första gången. Spelningen ägde rum i Tokyo Dom och 100.000 besökare kom för att se henne sjunga.

1997 var hon som enda svenska artist förband åt Michael Jackson på ett fullsatt Ullevi i Göteborg och 2003 tävlade hon i Melodifestivalen med låten “Someone, Somewhere, Someday”. Även efter det har vi  ofta sett Denise då hon medverkat i ett antal olika underhållningsprogram på tv.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons