TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Sven von Essen stämmer staten efter knarkdomen: "Chockartat"

04 sep, 2017 
Malin Ljung
Sven von Essen stämmer staten efter att ha friats från fängelsedomen: "Chockartat".
Annons

Nöjesprofilen Sven von Essen, 55, dömdes 2015 till fem års fängelse för försök till grov narkotikasmuggling. Men i slutet av 2016 friades han av hovrätten.

Nu begär von Essen skadestånd av staten. Enligt nyhetsbyrån Siren skriver nöjesprofilens juridiska ombud i ansökan att frihetsberövandet var “chockartat”. Von Essen ska även känna att uppmärksamheten i medierna ska ha orsakat en “skam som inte kan repareras”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Von Essen misstänktes för att ha försökt smuggla in ett halvt kilo kokain gömt i en skateboard, skickat från Uruguay. Han dömdes trots sitt nekande i tingsrätten. Men friades senare i hovrätten.

– Jag är 54 år och har aldrig någonsin sysslat med någon grov brottslighet eller tung narkotika. Definitivt inte med kokain. Jag bodde i New York på 80-talet, och sen jag kom hem från New York har jag inte rört kokain. Där var det så billigt att man kunde göra det en gång i månaden när man gick på fest. Men i Stockholm skulle det inte falla mig in, berättade han i en intervju med Expressen.

FOTO: Ibl

Annons