LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Sven Melanders miljoner – så fördelas arvet upp efter hans död

30 okt, 2022 
Sven Melander
I våras gick den folkkäre tv-personligheten och journalisten Sven Melander bort.
Sven hade en stor familj som bestod av sambon Alice Åkerblom och sina tre barn Victor, Christina och Linnéa.
Enligt Aftonbladet så kommer barnen ärva Sven Melanders miljoner.
Annons
Folkkära kändisar som lämnat oss 2022Brand logo
Folkkära kändisar som lämnat oss 2022

Det var i våras som vi möttes av det tragiska beskedet att Sven Melander hade somnat in efter en tids sjukdom, 74 år gammal. Den folkkära journalisten hann med mycket under sin karriär. Han började som journalist på 70-talet, men de allra flesta kanske trots allt förknippar honom med Sällskapsresan – där han slog igenom stort som karaktären Bertil ”Berra” Olsson.

Svens familj skrev i ett uttalande till Expressen att han somnade in lugnt och stilla. Samt att han var omgiven av sin närmaste familj.

– Vi är tacksamma för allt det stöd och omtanke som visats både honom och oss under den här tiden. Pappa hade in i det sista nära till skratt och var nyfiken på både människor och världen. Vi hoppas att det är så han kommer att minnas och vi är glada och stolta över de avtryck han gjort i många människors liv. Vi saknar honom redan och önskar att vi får sörja honom i fred, sa sonen Victor enligt tidningen.

Annons

Sven Melanders familj – livet med Alice innan bortgången

Sven hade en stor familj. Han var tidigare gift med Karin Melander Hassler, som han fick tre barn tillsammans med, Victor, Christina, och Linnéa. Efter skilsmässan träffade Sven designern Alice Åkerblom, de träffades när hon skulle stajla om han lägenhet i Malmö. Alice och Sven levde ihop fram till hans bortgång. Skådespelaren har tidigare berättat om lyckan med kärleken och glädjen över att de bodde nära hans tre barn.

– Liksom Alice har de varit ett stort stöd och betytt mycket när jag mått dåligt under perioder. Vi har pratat mycket och kollat på bland annat fotboll och ishockey tillsammans. Det har varit så skönt att ha dem nära. Samtidigt har jag haft mycket nytta av att jag tror mig vara stark psykiskt. Mentalt har det egentligen inte varit några problem, det är mer fysiskt, sa han då till Hemtrevligt.

Sven Melanders barn får 2,8 miljoner var

Nu några månader efter Svens bortgång så har tidningen Aftonbladet kunnat ta del av bouppteckningen som inkommit till Skatteverket. I den framgår det att Sven Melander lämnar efter sig tillgångar på 8,4 miljoner kronor.

Svens tillgångar kommer mestadels från aktiebolaget Tackförkaffet AB som uppgår till 4 miljoner kronor och två fastigheter på Värmdö, som totalt uppgår till nästan 3,5 miljoner kronor. I testamentet framgår det även att sambon Alice Åkerblom är förmånstagare av hans pensionsförsäkring på cirka 1,2 miljoner kronor. Detta betyder då att hans barn Victor, Christina och Linnéa får dela på arvet, som får 2,8 miljoner kronor var.

FOTO: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT

Annons