LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Sven Melander om dolda missen i Sällskapsresan: ”idiotiskt”

29 dec, 2018 
AvStina Dahlgren
Sven Melander om missen i Sällskapsresan
Sven Melander är mest känd för sin roll som Berra i den klassiska filmen Sällskapsresan. Nu berättar han om missen han gjorde genom hela inspelningen.
Annons

Camilla Läckberg, Kajsa Ernst, Alexander Karim, Sven Melander, Lena Söderblom – de är huvudpersonerna i SVT:s nya säsong av Stjärnorna på slottet som spelades in under en veckas tid i Växjö i somras

I det första avsnittet är det fokus på skådespelaren och programledaren Sven Melander, 71. Han började sin karriär som journalist men det var slumpen som skulle ta honom in i skådespelaryrket.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Efter några vilda festnätter i Skåne kom filmregissören Lasse Åberg, 78, fram till honom.

– Jag var i bra form och jag hade otroligt roligt, och efteråt kom Lasse fram och frågade ”vill du vara med i min nya film?” ”Ja för fan”, svarade jag, berättar han i programmet.

Efter några veckor kom det ett handskrivet brev från Lasse Åberg att allt var klart och att han skulle göra sig redo för inspelning. Ingen kunde då ana att det skulle resultera i en av Sveriges mest älskade filmer genom tiderna – Sällskapsresan.

Annons

Gjorde fel under hela inspelningen av Sällskapsresan

Sven Melander spelar ”Berra”, en herre som är minst sagt glad i spriten. I stjärnorna på slottet berättar han om missen han gjorde genom hela inspelningen, och som han har upptäckt först i efterhand. Uttrycket ”rattarattara” som numera är välkänt, används av Berra och hans kompis varje gång en snygg tjej går förbi dem.

– Det här ”rattarattara”, det anspelade på kvinnobröst och så vred man med händerna vilket är ganska logiskt. Eftersom jag är från Skåne, jag förknippar inte det överhuvudtaget med kvinnobröst. Jag har aldrig sagt det. Tittar man noga i filmen sitter jag så här, säger han och visar hur han istället gör tummen upp.

– Vilket är fullständigt idiotiskt. Vilken idiot, säger han och skrattar högt.

Stjärnorna på slottet sänds på fredagar i SVT klockan 20.00.

FOTO: SVT, Sällskapsresan

Annons