Sven Melander har tre barn – berättar om rollen som pappa

Sven Melander har tre barn: Victor, Christina och Linnéa.
Utseendeförändringen för prinsessan Sofia - efter fyra år
Slå på ljud

Sven Melander, 72, har varit en del av den svenska underhållningsscenen  sedan början av 1980-talet och är en av de mest älskade kändisarna i Sverige. Han började karriären som journalist på 1970-talet innan han slog igen som Bertil ”Berra” Olsson i filmklassikern Sällskapsresan. Därefter följde succéer som Nöjesmassakern och Snacka om nyheter. På senare tid har han också gjort sig ett namn på sociala medier genom sina videor på Facebook.

Förra året belönades han också med Kristallens hederpris.

Han var tidigare gift med Karin Melander Hassler, som han har tre barn tillsammans med. De heter Victor, 37, Christina, 35 och Linnéa, 30.

Karin, Sven, Christina, Linnéa och Victor Melander 2010. Bild: Håkan Bengtsson/TT

I en intervju med Expressen sa Sven Melander så här om att vara pappa:

– Jag var barnledig när min son Victor föddes 1983 och under många år jobbade jag aldrig om somrarna. Då tog jag med mig alla barn och deras kompisar ut på landet, av egoistiska skäl. Det var så jädrans kul att vara med ungarna. Det blev mycket filmjölk och plättar. Gud, vilka roliga somrar vi hade!

Han fortsätter:

– Men jag har varit en frånvarande pappa som pendlat och flugit och farit. Jag insåg inte det då när det pågick, men jag vill tro att jag ändå alltid har funnits där för mina barn. Det är i alla fall ingen av dem som har anmärkt på mitt sätt att vara pappa.

Det gör barnen i dag

Victor började i sina fars första fotspår och jobbade tidigare som journalist på bland annat Expressen, Aftonbladet och Dagens nyheter. Nu har lagt om sin karriär och jobbar i dag som kommunikationschef på ett spelbolag.

Döttrarna är inte speciellt offentliga av sig. Sven Melander pratar inte så mycket om sina barn i intervjuer, och han delar heller inte bilder på dem i sociala medier. Men 2010 så hängde i alla fall Linnéa med sin pappa på Guldbaggegalan.

Linnéa och Sven Mellander på Guldbaggegalan 2010. Bild: Karin Törnblom/TT

I dag bor Sven Melander tillsammans med Alice Åkerblom. Hon är designer och de träffades när hon skulle stajla om han lägenhet i Malmö.

Bild: TT

SENASTE NYTT!