BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sven Melander har drabbats av cancer – första orden om diagnosen

01 nov, 2021 
Jonna Axelsson
Mikael Einarsson
Sven Melander
2018 meddelade Sven Melander att han drabbats av cancer.
Nu berättar skådisen att han ännu en gång har fått den dystra diagnosen.
– Det är bara att kämpa på, säger Sven i en video på Facebook.
Annons
Sven Melander har drabbats av cancer – första orden om diagnosenBrand logo
Sven Melander har drabbats av cancer – första orden om diagnosen

Sven Melander, 74, har varit en del av den svenska underhållningsscenen sedan i början av 80-talet. Visserligen började Sven sin karriär som journalist på 70-talet, men det var i Sällskapsresan som skåningen slog igenom stort som karaktären Bertil ”Berra” Olsson i Lasse Åbergs filmklassiker från 1980.

Han var tidigare gift med Karin Melander Hassler, och tillsammans har de barnen Victor, 37, Christina, 35, och Linnéa, 30.

I en tidigare intervju med Expressen har Sven Melander berättat om hur det är att vara pappa.

– Jag var barnledig när min son Victor föddes 1983 och under många år jobbade jag aldrig om somrarna. Då tog jag med mig alla barn och deras kompisar ut på landet, av egoistiska skäl. Det var så jädrans kul att vara med ungarna. Det blev mycket filmjölk och plättar. Gud, vilka roliga somrar vi hade, säger han.

Sven Melanders drabbades av cancer 2018

På senare år har Sven gjort sig ett stort namn på sociala medier genom sina videor på Facebook, och förra året belönades han med Kristallens hederspris.

Annons

2018 drabbades Sven Melander av cancer, och det var i en video som han berättade för allmänheten om det ofattbara beskedet. Efter två års kamp friskförklarades Sven.

Sven Melander har drabbats av cancer igen – berättar själv

Nu har 74-åringen återigen drabbats utav cancer, och återigen väljer han att berätta om det i en video på sin Facebook-sida.

– För tre och ett halvt år sedan stod jag här med den här mössan på huvudet och lät meddelat att jag faktiskt har blivit sjuk. Jag var full av tillförsikt inför framtiden och tänkte att det har ska vi nu ordna, och det gjorde det också. Det gick två år sedan blev jag friskförklarad, säger skådisen och fortsätter:

– Nu står jag här igen och då är jag väldigt ledsen att jag måste meddela igen att jag drabbats av cancer. Inte samma cancer utan jag har fått en ny typ av cancer. Men det är bara att kämpa på. Jag hade tänkt att den här hösten skulle bli den stora comebacken på Facebook.

Annons