LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson tar paus – har problem med hälsan

23 feb, 2023 
Sarah Rätzer
Sven-Göran ”Svennis” Eriksson.
Sven-Göran ”Svennis” Eriksson tar nu ett steg tillbaka från offentligheten.
75-åringen har fått problem med hälsan.
– Nu fokuserar jag på hälsan, säger fotbollstränaren som nu tränar Karlstad Fotboll.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det får du höra i Sven-Göran "Svennis" Erikssons sommarpratBrand logo
Det får du höra i Sven-Göran "Svennis" Erikssons sommarprat

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, 75, har tränat storlag som Manchester City, Lazio och Roma och även varit förbundskapten i flera landslag, däribland England.

Sven-Göran Eriksson och David Beckham 2002 när Svennis var förbundskapten för Englands landslag i fotboll.

För ett år sedan skrev fotbollslegendaren på som sportslig rådgivare för Karlstad Fotboll som ett steg i deras satsning att etablera sig på elitnivå.

– Jag har träffat folk från klubben vid några tillfällen och det känns bra. Klubben har bra ambitioner vilket är största anledning till att jag engagerar mig. Det ska bli riktigt spännande, sa Svennis då.

Annons

Nu meddelar dock 75-åringen att han tar ett steg tillbaka från alla sina offentliga uppdrag. Detta eftersom han nu utreds för hälsoproblem.

– Jag, Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, har på grund av hälsoproblem – som är under utredning – valt att för tillfället begränsa mina offentliga uppdrag. Nu fokuserar jag på hälsan, familjen och begränsade uppdrag för bland annat Karlstad Fotboll. Jag tackar för allt stöd från vänner och fotbollskontakter och ber er att respektera mitt beslut och mitt privatliv, säger han i ett uttalande på Karlstad Fotbolls hemsida.

Svennis barn Lina Eriksson och Johan Eriksson på lanseringen av Svennis vinserie ”Sven The Wine Collection” 2014.

Eriksson har två barn ihop med sin första fru Anki Eriksson Graves, sonen Johan Eriksson född 1979 och dottern Lina Eriksson född 1987.

Annons

Klubben meddelar att Tobias Johansson nu tar över som tillförordnad sportchef. De skriver dock att Svennis tillsammans med huvudtränaren Albert Bunjaki kommer fortsätta jobba med ”övergripande frågor kring deras representationslag”.

”Från klubbens sida önskar vi ”Svennis” ett snabbt tillfrisknande och ber alla respektera hans privatliv enligt uttalandet ovan”, skriver Karlstad Fotboll på sin hemsida.

FOTO: ERIK DE CASTRO

Annons