ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sven-Göran Eriksson, 75, bryter tystnaden om hälsoproblemen

25 apr, 2023 
Daniel Sörensen
Sven-Göran Eriksson, 75, bryter tystnaden om hälsoproblemen
För två månader sedan tvingades ex-fotbollstränaren Sven-Göran Eriksson, 75, kliva ner från sin roll som sportchef för Karlstad Fotboll.
Nu berättar han för första gången om sina hälsoproblem.
– Jag vet vad jag har och jag har en sjukdom, säger han till Sportbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Thomas Ravelli om sitt nya klädmärkeBrand logo
Thomas Ravelli om sitt nya klädmärke

Den före detta topptränaren Sven-Göran Eriksson, 75, gjorde en storsatsning med division 1-klubben IF Karlstad Fotboll – men i slutet av februari meddelade klubben på sin hemsida att han skulle tvingas dra sig tillbaka på grund av hälsoskäl.

Jag, Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, har på grund av hälsoproblem – som är under utredning – valt att för tillfället begränsa mina offentliga uppdrag. Nu fokuserar jag på hälsan, familjen och begränsade uppdrag för bland annat Karlstad Fotboll. Jag tackar för allt stöd från vänner och fotbollskontakter och ber er att respektera mitt beslut och mitt privatliv”, stod det i meddelandet.

Torsby-sonen ”Svennis” poserar framför klubbemblemet.
Torsby-sonen ”Svennis” poserar framför klubbemblemet.

Sven-Göran Eriksson: ”Sedan jag blev ofrisk går det inte”

Nu har två månader gått. ”Svennis”, som blev känd som en av världens bästa tränare efter sina sejourer i IFK Göteborg, Benfica, Roma, Lazio, Manchester City och det engelska landslaget, har haft mycket tid för att följa fotbollen från sidan nu när han varit sjukskriven.

Annons

Hans engagemang för den värmländska klubben är dock lika stort – trots att han inte längre kan vara på plats.

Gamle Blåvitt-tränaren var på plats och såg IFK Göteborg spela mot Mjällby i Svenska cupen i våras.
Gamle Blåvitt-tränaren var på plats och såg IFK Göteborg spela mot Mjällby i Svenska cupen i våras.

– Jag var rådgivare i Karlstad Fotboll förra året, i år skulle jag vara sportchef, men sedan när jag blev ofrisk så gick det inte. Innan var jag där varje dag. Ska jag ta på mig den uppgiften så vill jag ha möjligheten att jobba 200 procent när det behövs. Det går inte att göra det på halvfart, säger han i en intervju med Sportbladet.

Vill inte säga vilken sjukdom det handlar om

”Svennis” är förtegen om sitt hälsotillstånd. Han har genomgått en utredning, men vill helst inte säga någonting om vad det är han drabbats av. I Sportbladet tvingas han däremot mer eller mindre att bryta tystnaden om den senaste tidens hälsoproblem.

Sven-Göran Eriksson med sin italienska före detta flickvän Nancy Dell’Olio.
Sven-Göran Eriksson med sin italienska före detta flickvän Nancy Dell’Olio.

– Jag mår bra, egentligen. Jag vet vad jag har och jag har en sjukdom. Det jobbas på att göra det bättre och det är som det är. Jag har mina bra dagar, och några som inte är lika bra ibland. Jag fungerar ganska bra. Det är stor skillnad mellan att göra det man vill och har lust med och det man faktiskt orkar, säger han.

FOTO: Christer Höglund/TT, Tommy Holl/TT, Erik de Castro/Reuters/TT, Henrik Montgomery/TT

Annons