LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Suzanne Sjögren: "Läkaren missade min dotters cancer"

10 nov, 2016 
Lina Arvidsson
Läkaren missade Suzanne Sjögrens dotters cancer. Nu anmäler hon händelsen till IVO.
Annons

I maj 2010 upptäckte Suzanne Sjögren, 42, blåmärken på sin då 2-årige dotter Izabellas arm. Suzanne Sjögren blev rädd att dottern drabbats av leukemi och uppsökte närakuten i Huddinge. Där togs hennes oro inte på allvar och Suzanne och Izabella skickades hem utan att blodprov tagits.

Suzanne Sjögren har nu anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Anledningen är att hon inte vill att någon mer ska drabbas av samma sak.

Men när IVO skulle titta närmare på Izabellas journaler kom nästa chock. Journalerna saknades.

– De hävdar att Izabella inte ens varit där på ett besök utan journalerna är som bortblåsta. Så jag håller på och gräver i det här just nu för utan journaler kan jag inte komma vidare med min anmälan, säger Suzanne till Aftonbladet.

4.04252186

Suzanne tänker inte ge upp. Hon tror att det ligger mer bakom dotterns försvunna journal.

– Jag är lite för mycket journalist för att tro att det här är en slump så jag tänker gå till botten med det här. Jag vill läsa vad han har skrivit och jag vill göra en anmälan bara för att se till att han inte missar det fler gånger.

Izabella har genomgått behandling som avslutades för tre år sedan. Idag mår hon bra.

– Man blir ju friskförklarad först efter fem år men ju längre ifrån slutdatumet man kommer desto säkrare är man. Så hon mår jättebra, hon är precis som vilken 8-åring som helst”, säger Suzanne vidare.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons