LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Suzanne Sjögren berättar sanningen om sitt avhopp från TV4

03 okt, 2018 
Lina Arvidsson
Programledaren Suzanne Sjögren avslöjar sanningen om avhoppet på TV4
Sportankaret Suzanne Sjögren sa upp sig från TV4 efter 15 år på kanalen. Nu berättar hon om det svåra beslutet och vägen som ledde dit.
Annons

När sportjournalisten Suzanne Sjögren, 44, sa upp sig från TV4-sporten förra året hade hon jobbat på kanalen i 15 år.

Nu berättar sportankaret om vad som låg bakom beslutet att lämna TV4. Det hela började med att hon fick barn.

– När barnen var små ville jag inte vara ifrån dem under längre perioder, så jag tackade nej till flera stora mästerskap. Men varje gång man tackar nej, så kommer det in någon annan som gör jobbet minst lika bra, säger Suzanne Sjögren i tidningen Topphälsa.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hon fortsätter:

– Jag tappade mark på jobbet och förstod inte förrän långt senare att konsekvenserna skulle bli så stora. Säkert en typisk kvinnofälla. Till slut satt jag mest hemma i studion och rapporterade om sportevenemang.

Hon säger att hon hamnade i en ”frysbox” och fick sluta rapportera från stora mästerskap. Istället hamnade hon på de tidiga morgonsändningarna.

– Jag var ofta trött, sur och grinig, och åkte på sjukdom efter sjukdom. Jag hade bihåleinflammation, halsfluss, ögoninflammation och gick på antibiotika för jämnan. När jag i höstas kontaktade en PT för att komma igen, och gjorde en hälsoundersökning, var min fysiska ålder 53 i stället för 43. Han sa att jag borde ligga på max 38 år, eftersom jag har en grundtränad kropp. Det var som ett slag i ansiktet.

Annons

Hon insåg att det var dags för en förändring. Med två tidigare kollapser i bagaget ville hon inte hamna där igen. Hon sade upp sig från TV4 efter 15 år på kanalen. Ett nytt liv började och Suzanne Sjögren arbetar idag på Viasat.

– Det är som att jag vaknat upp ur en slags koma. Jag får sova på mornarna, har roliga arbetsuppgifter, orkar träna och har fått tillbaka krafterna, säger Suzanne Sjögren.

Missa inte de största snackisarna i nöjesvärlden just nu:

FOTO: TV4

Annons