LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Suzanne Sjögren avslöjar sanningen: Händelsen som fick mig att lämna TV4

09 jan, 2018 
Malin Ljung
Nu berättar TV4-profilen Suzanne Sjögren varför hon valde att säga upp sig efter 15 år på kanalen.
Annons

Efter 15 år på TV4 valde den folkkära programledaren Suzanne Sjögren, 43, i höstas att säga upp sig. Ett beslut som för många kan verka skrämmande, men för Suzanne var det ett måste.

I en stor intervju med Expressen berättar hon att hälsan var en av orsakerna till att hon började fundera på hur hennes liv såg ut. Från att nästan aldrig ha varit sjuk så var hon konstant sjuk i ett års tid. Och det var framför allt två händelser som fick Suzanne Sjögren att stanna upp – hon kollapsade när hon satt i sin bil och efter andra gången sökte hon läkarvård.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Läkarna svar kom till slut fram till att Suzanne drabbats av utmattning.

– Det var första gången som jag sa högt ut att jag nog var tvungen att se över min arbetssituation, säger Suzanne Sjögren till tidningen.

I början av karriären på TV4 ledde Suzanne Sjögren stora mästerskapssändningar, men efter mammaledighet och att dottern drabbades av cancer upplevde hon att hon hamnade i frysboxen. Istället fick hon leda morgonsporten, och frågor om mästerskapsjobb kom aldrig.

Annons

– Delvis har det varit mina val. Jag tackade nej till mästerskap på grund av barnen. Först fick jag Isabella och när hon var liten var jag väldigt noga med att jag inte ville vara borta sex veckor på fotbolls-VM. Det var mitt första val som gjorde att jag tappade mark. Två och ett halvt år senare fick Isabella cancer, och då var det absolut inget annat fokus än henne. Men det innebär också att för varje gång man säger nej tack så kommer det in någon annan som gör det minst lika bra.

Suzanne har även varit en av programledarna i Nyhetsmorgon de senaste åren, något hon sett som en räddning och stor anledning till att hon stannat kvar hos TV4 så länge.

– Hade det inte varit för Nyhetsmorgon så hade jag nog slutat för tre år sedan. Jag har hela tiden hoppats att det ska bli en öppning men det har det inte blivit och jag kan inte bygga mitt liv på att det ska bli det.

Efter att hon sa upp sig har stödet varit enormt, Suzanne berättar att hon fått många uppskattande ord om sin insats i TV4. Samtidigt ångrar hon inte att hon sa upp sig:

Annons

 

– Nej, inte en enda gång, och jag var nog i det läget att jag var beredd att ta vilket jobb som helst helt ärligt. Jag behövde verkligen miljöombyte, hela TV4-huset har blivit förknippat med att jag inte mådde bra.

Nu har Suzanne Sjögren ett treårskontrakt med Viasat, en tjänst hon började på i helgen och börjar med att vara kanalens ansikte utåt när handbolls-EM drar igång.

FOTO: Ibl

Annons