Suzanne Reuters hårda krav till fotografen Caroline Roosmark

Suzanne Reuter

Suzanne Reuter var en av de som fick förfrågan om att vara med i Caroline Roosmarks nya kalender för kvinnor.
I Nyhetsmorgon berättar Suzanne nu om det okända kravet hon ställde till fotografen för att vara med.

Sexton år har gått sedan fotografen Caroline Roosmark och journalisten Åsa Mattsson startade kalenderprojektet Årets Kvinnor & Män. Sedan 2009 har Caroline skött projektet på egen hand och sedan 2019 är det bara kvinnor som porträtteras i kalendern. Några kända kvinnor som varit med genom åren är bland annat Zara Larsson, Charlotte Perrelli och bloggaren Dagny Carlsson.

Under onsdagsmorgonen gästade Caroline Nyhetsmorgon för att prata om sitt initiativ.

LÄS OCKSÅ: Rickard Olsson-Essé om tuffa tiden – efter bröllopet med Giselle
NU GRATIS

– Jag gör en kalender som jag har gjort i många år. Nu är det ett kvinnoprojekt där jag samlar alla kvinnor i alla åldrar från 23-93 år och det har blivit ett projekt där jag vill förmedla glädje och kvinnokraft. Och det är fantastiskt, säger hon.

När hon får frågan om hur hon väljer vilka kvinnor hon vill fota berättar hon:

– Det är lite olika naturligtvis, men jag vill ha med alla åldrar. Nu när vi gick in i pandemi är det ganska svårt, men annars att det är en rätt så stor representation och inkludering.

I årets katalog är Svensson Svensson-skådespelaren Suzanne Reuter med, och under Nyhetsmorgon är hon med på länk för att prata om sin medverkan. Nu berättar hon om det okända kravet hon ställde efter att hon fått erbjudandet om att få vara med i katalogen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Suzanne Reuters okända krav till Caroline Roosmark

Suzanne berättar att hon med åren har börjat tycka det är allt roligare och roligare att bli fotograferad, och att hon tycker att Caroline är en av de bästa. Hon berättar även att Caroline ville inkludera henne i hur de skulle göra bilden, men att hon istället gav henne fria tyglar.

– Jag tycker nog det var roligare att låta Caroline tänka och fundera kring det själv. Först skulle jag nog vara utklädd till någon gammal författarinna men sen gick Caroline över till att det bara skulle vara jag.

Men trots att hon la mycket förtroende hos Caroline hade Suzanne ett krav.

– Det var viktigt att visa dina rynkor också Suzanne. Det sa du ju, att jag inte skulle ta bort en enda rynka, berättar Caroline varpå Suzanne fyller i:

– Men det var ju en överenskommelse vi hade, att jag inte ville att du skulle redigera bilden. Jag gillade det.

Hon fortsätter:

– Jag är jättestolt över att vara med i den här kalandern. Jag tycker det är jättefina bilder. Caroline du är fantastisk.

LÄS OCKSÅ: Suzanne Reuter svårt sjuk i corona – egna orden om kampen

LÄS OCKSÅ: Claes Elfsbergs vädjan till lyssnarna efter dottern Hannas bortgång

SENASTE NYTT!