TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Suzanne Axells beslut för karriären – nya samarbetet med Lili och Sussie

09 jun, 2021 
Suzanne Axell
Det här året har varit fullt av förändringar för Suzanne Axell. Hon bytte ut Fråga doktorn-karriären och dansade i TV4:s Let's dance. Nu kommer ytterligare en vändning och nu är det ett helt nytt projekt som väntar för tv-profilen.
Annons
Suzanne Axells okända relation till Tobias Bader – så känner de varandraBrand logo
Suzanne Axells okända relation till Tobias Bader – så känner de varandra

Suzanne Axell, 65, är sedan många år tillbaka en av SVT:s absolut mest folkkära profiler. I över 18 år var hon ansiktet utåt för det populära programmet Fråga doktorn och med över 600 program gjorde hon succé. Men med så många år på nacken kom i början av året plötsligt ett riktigt chockbesked då Suzanne valt att lämna rollen som programledare för Fråga doktorn.

Istället är det nu Sofia Rågenklint, 46, som tagit över stafettpinnen och leder programmet som reder ut tittarnas frågor.

– Jag är en av dem som suttit bänkad vecka efter vecka framför Fråga doktorn. Suzanne Axell är ju Fråga doktorn och det känns hedrande att få ta över stafettpinnen nu när hon själv väljer att ta en annan roll i programmet, sa Sofia i ett pressmeddelande då nyheten släpptes.

Ett händelserikt år för Suzanne Axell

Sedan dess har det hänt mycket för Suzanne. Till en början utlovade hon att hon inte lämnar programmet helt, utan att hon kommer ha en lite mer diskret roll i programmet, men snart kom anledningen till hennes avhopp.

Annons

Det är nämligen de många och långa inspelningsdagarna som till slut fick henne att ta steget och sluta som programledare. I och med programmet har Suzanne haft 130 mils pendling till och från jobbet – något som har satt stopp för många andra saker i livet.

Bland annat har hon flera gånger närmats av stora spännande produktioner som Fångarna på fortet. Men eftersom hennes medverkan skulle krocka med uppdraget hos Fråga doktorn har Suzanne varit tvungen att tacka nej. Därför blev kanske hennes medverkan i Let's dance 2021 startskottet för nya projekt.

I Let's dance dansade hon ihop med Tobias Bader och deras resa varade under fyra program. Suzanne var däremot väldigt nöjd med sin insats, det berättade hon när hon åkte ur tävlingen.

– Jag är fantastiskt glad över det stora stödet jag har fått från hela Sverige och tänk att jag fick vara med, den här runda tjejen från söder i Stockholm, sa hon då.

Annons

Stora drömmen har gått i uppfyllelse

Nu verkar det som att både Let's dance och Fråga doktorn är något som Suzanne lagt bakom sig. För nu väntar ett helt nytt koncept, en dröm som hon haft otroligt länge!

Suzanne ska nämligen göra en dokumentär om popsystrarna Lili och Sussie, till hennes stora glädje.

– Jag har faktiskt tjatat ganska länge på att få göra det här och helt plötsligt när jag slutade på "Fråga doktorn" fick jag ja, har hon tidigare sagt till Expressen.

– Så det känns jättekul att SVT har förtroende för mig, fortsätter hon.

På hennes Instagram kan man se att inspelningen dragit igång och det verkar vara fullt ös!

FOTO: SVT, TT

Annons