LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sussie Eriksson talar ut om sorgen efter pappans bortgång

08 jul, 2023 
Jonna Lawaetz
Skådespelerskan Sussie Eriksson är en av årets sommarvärdar i P1.
Nu berättar hon om sorgen efter sin pappas bortgång.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nordmans sjukaste historier – berättar om skadan på scen: ”Stöp i golvet”Brand logo
Nordmans sjukaste historier – berättar om skadan på scen: ”Stöp i golvet”

Den folkkära artisten och skådespelerskan Sussie Eriksson har en lång och gedigen karriär bakom sig. Hon har synts i filmer som Lilla Jönssonligan och cornflakeskuppen, Jönssonligan spelar högt och som röstskådespelare i den svenska dubbningen av den amerikanska animerade filmen Zootropolis. Hon har även spelat i flera folkkära serier bland annat c/o Segemyhr och Ack Värmland.

I år har Sussie även fått den stora äran att vara sommarvärd i Sommar i P1. När hennes program nyligen sändes fick lyssnaren en större inblick i skådespelerskans liv och karriär.

Sussie Eriksson talar ut om sorgen efter pappans bortgång

Sussie föddes in i showbusiness. Hennes föräldrar, Lennart och Siv Eriksson, drev Ludvikarevyn och där fick Sussie göra sin debut på scenen och har många fina minnen från revylivet med familjen.

Annons

I sitt sommarprat berättar Sussie om ett extra starkt minne hon har från Ludvikarevyn. Nämligen hennes pappas allra sista revy, på nyårsafton 2002. Det var då det blev tydligt att hennes pappa var gammal. Han hade tappat kraften och gick med allt tyngre steg än vanligt upp på scenen.

– Det var ingen i publiken som märkte. Bara vi bakom, säger Sussie i sitt sommarprat.

Nyårsafton 2002 blev Lennarts sista gång på scenen på Ludvikarevyn.

– Nästa år blev det inget. På julafton 2003 var vi på Ludvika lasarett och gav honom några böcker i julklapp. Jag masserade försiktigt hans tunna, tunna rygg. På juldagens morgon somnade vår fina pappa in, säger Sussie och fortsätter:

– Även om det snart är 20 år sedan så är han så närvarande och vi pratar om honom så mycket. Min snälla, snygga, roliga och fina pappa.

Sussie Eriksson om småbarnsåren

Sussie har varit verksam i underhållningsbranschen i nästan hela sitt liv och har i tidigare intervjuer berättat om hur det har varit att uppfostra sina två söner, Oskar och Ludvig.

–Jag har ju haft de där kämpiga småbarnsåren jag också, men har ändå lyckats kryssa mig fram i den här branschen. Jag hoppas ju att barnen inte kommer om några år och säger ”mamma, du bara lämnade oss vind för våg”, men det tror jag inte. Vi har pratat om det och de har varit glada och stolta över mig hela tiden. Nu jobbar min äldsta son dessutom i produktionen, fast på tekniksidan. Det tycker jag är väldigt roligt, berättade Sussie för Allas.

FOTO: TV4

Annons