LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Succéserien får en fortsättning – i Europa

15 okt, 2017 
AvJoakim Almén
Den norska supersuccén ”Skam” går på export. Norska NRK har gett klartecken till Spanien, Italien, Nederländerna, Tyskland och Frankrike att göra egna versioner av förra årets stora, stora seriesnackis.
Annons

Det lär knappast ha undgått någon att förra årets stora succéserie vara det norska ungdomsdramat ”Skam”. Ett tag kändes det som att serien var på allas läppar och medieexponeringen var enorm.

Nu står det klart att flera länder i Europa planerar att göra egna versioner av serien. Men skaparna av serien tänker inte tumma på seriens kärnvärden. Kärnvärden som serien hyllats för tidigare.

– Skaparna av ”Skam” hade en vision om att serien skulle hjälpa till att stärka 16-åriga flickors självförtroende genom att lätta på tabun, uppmärksamma dem på relationsmekanismer och visa på vinsten av att konfrontera sina rädslor”, säger NRK:s sändningschef Thor Gjermund Eriksen i ett pressmeddelande.

Det sista avsnittet av ”Skam” visades i somras. I den sista, fjärde, säsongen fick vi följa Sana. De tidigare säsongerna fokuserade, i tur och ordning, på EvaNora och Isak.

Sedan tidigare är det klart att en amerikansk version är planerad.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons